Jegyvásárlás

Több mint 66 ezren voltak kíváncsiak idén a Szegedi Szabadtérire

Több mint 66 ezren voltak kíváncsiak idén a Szegedi Szabadtérire

Világhírű Broadway-produkciókkal, hazai újdonságokkal és kacagtató vígjátékokkal teli évadot zárt az idén jubiláló Szegedi Szabadtéri Játékok. Az ország legnagyobb szabadtéri színháza ebben az évben is kiemelkedő látogatói számmal büszkélkedhet: 28 estén át több mint 66 ezren élhették át a csillagtetős éjszaka élményét.

Az utolsó kamion is elhagyta a Dóm teret, elszállították a Szegedi Szabadtéri hatalmas nézőterének és színpadának összes elemét. Bár szívszorító a nyüzsgő nyár után a csupasz macskakövek látványa, mégis boldogan összegez a vezetőség, hiszen örömteli évadot tudhat maga mögött a 90 éves Játékok. A siker annak tükrében még nagyobb, hogy - a korábbi évektől eltérően - a többlettámogatási keretekből idén nem érkezett meg a 300 millió forintos állami támogatás. A kerek évforduló nyitóestjeként az Ajándékkoncert szimfonikus zenekari koncertet láthatták a nézők, majd harmincöt év után visszatért magyarországi ősbemutatójának helyszínére a Jézus Krisztus Szupersztár. A Madách Színház produkciója Szirtes Tamás rendezésében elsöprő sikert aratott, a közönség öt estén át vastapssal jutalmazta Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű darabját. Hazai újdonságként a budapesti premier után vidéki városok közül elsőként Szegeden mutatták be a Puskás Ferenc életét és az Aranycsapat történetét feldolgozó Puskás, a musicalt. A monumentális előadásban több mint 100 szereplőt, artistaprodukciókat és tűzijátékot is láthattak a nézők, igazi sztárparádéval. Az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttes Tánc-Ünnep című előadása valódi korokon átívelő, összművészeti estet varázsolt a Dóm térre, majd a 2018-as évad egyik közönségkedvence, az Apáca Show fergeteges soul- és diszkódallamai zengték be a teret. A hazai sztárokkal teli musical idén tripla telt házzal tért vissza Szegedre. Az évad talán legjobban várt darabja, a West Side Story hat estén át nyűgözte le a közönséget. Alföldi Róbert rendezését - melyben a hazai színházi élet sztárjai kaptak főszerepet – már a premier előtt az év musicalbemutatójaként emlegették.

A Dóm tér mellett a különleges atmoszférájú Újszegedi Szabadtéri Színpadon is sokszínű repoertoárral találkozhattak a nézők. A csaknem 1300 fős játszóhelyen a Játékszín Kölcsönlakás című vígjátéka, majd Juronics Tamás rendezésében a Szöktetés a szerájból című vígopera érkezett a liget fái közé. Idén sem maradhatott el a Moliére-komédia, ezúttal a Herczeg T. Tamás rendezte Scapin furfangjait mutatták be, mások mellett Koltai Róbert és Cserna Antal főszereplésével. A nevetésé volt a főszerep a Nők az idegösszeomlás szélén című musical estéin is, ahol vérpezsdítő latin zenétől voltak hangosak a forró nyári éjszakák.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon - a tavalyi évhez hasonlóan – két estén át a Dumaszínház humoristái is garantálták az önfeledt szórakozást: Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám önálló esttel nevettette meg a nézőket.

Megosztom

2021. szeptember 07.


Csillámporos panelvilág – izgalmas koncepcióval készülnek a Chicago alkotói

Hamarosan megkezdődnek az augusztus 12-én, a Szegedi Szabadtéri saját produkciójaként debütáló Chicago munkálatai. Az izgalmas előadást a mai színházi szcéna elismert alkotói álmodják az ország legnagyobb szabadtéri színpadára.

2022. május 11.

Részletek

Juronics Tamás rendezi a La Traviatát

Nemzetközileg elismert alkotó, a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében látható idén Verdi La Traviatája a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A fesztivál saját produkcióként valósítja meg a nagyszabású operát a Dóm téri nagyszínpadon.

2022. április 28.

Részletek

Sztárszereposztással debütál a Chicago Szegeden

A hazai színházi világ neves alkotóinak, változatos műfaji háttérrel rendelkező, elismert művészeinek közreműködésével mutatja be John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világhírű musicaljét, a Chicagót a Szegedi Szabadtéri idén augusztusban, a fesztivál történetében először.

2022. április 21.

Részletek
További hírek

További előadásaink

Zs. Vincze Zsuzsanna - Zsuráfszky Zoltán

Szabadság, szerelem! - Petőfi, a vitéz

tánc-szín-játék

07. | 01., 02.
Jegyvásárlás

Johnson-Andersson-Ulvaeus

Mamma Mia!

musical

07. | 08., 09., 15., 16.
Jegyvásárlás

Verdi

La Traviata

opera

07. | 29., 30.
Jegyvásárlás