Jegyvásárlás Online kérdőív


Rost Andrea és vendégei

születésnapi koncert három tételben, három műfajban

08. | 17.

Rost Andrea és vendégei

2022. augusztus 17.

Rost Andrea, a világsztár magyar operaénekesnő 2022-ben ünnepli hatvanéves születésnapját. Lehetetlen felsorolni az összes operaházat, ahol énekelt - mert szinte nincs is egyetlen olyan neves színpad a világon, ahol ne lépett volna fel. Csak a legjelentősebbek: a bécsi Staatsoper, a Salzburgi Ünnepi Játékok, New York-i Metropolitan, a milánói Scala, párizsi Opéra Bastille, a londoni Királyi Opera, a chicagói Lyric Opera, a madridi Teatro Real, a Sao Pauló-i, a San Franciscó-i és Los Angeles-i Opera és a washingtoni Nemzeti Opera.

Kerek születésnapját itthon Magyarországon is szeretné megünnepelni egy látványos gálakoncerttel, ahol több zenei műfajban is megmutatja magát, legyen az népzene, világzene, klezmer vagy jazz.

Augusztus 17-én az Újszegedi Szabadtéri Játékokon, két részes zenei estjén kiderül, hogy fér össze a magyar népzene, a cigány dallamok, a klezmer és a jazz. A világhírű operaénekesnő, a térségünkre oly jellemző, ismert és kevésbé ismert, olykor archaikus dalokat, egészen egyedi hangzással és feldolgozásban mutatja be exkluzív koncertjének első részében. Természetesen az összeállításból, sok meglepetés mellett, Erkel, Bartók és Kodály művek feldolgozása sem hiányozhat, és a művésznő különleges muzsikus vendégei - Lukács Miklós cimbalomművész, valamint Jávori Ferenc Fegya és a Budapest Klezmer Band - is megcsillantják virtuozitásukat. 

A második részben Andrea fiatalságának meghatározó slágerei, musicalrészletek, filmzenék és a táncdalfesztiválok győztes dalai, Gershwintől Fényes Szabolcsig, Karády Katalintól Marilyn Monroe-n át Marlene Dietrich-ig, az Óz világslágerétől a My fair ladyn át a West Side Story -ig hangzanak el, Bényei Tamás és a Hot Jazz Band közreműködésével. 

Szereposztás

Megosztom


További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás