Jegyvásárlás

Az ország legdinamikusabban fejlődő színháza a Szegedi Szabadtéri

Az ország legdinamikusabban fejlődő színháza a Szegedi Szabadtéri

Országos viszonylatban a legnagyobb jegyárbevétel- és nézőszám növekedési ütem jellemzi a Szegedi Szabadtérit - ez derült ki a társaságot vizsgáló elemzésből. A jelentés szerint a nézői bizalom is itt a legjelentősebb, melyet a magasabb jegyárak vállalása is alátámaszt, ezzel a Játékok az ország színházi prémiumtermékévé vált.

A Szegedi Szabadtéri gazdasági társasággá alakulása óta minden évben reprezentatív közönségkutatást végez, mely gyakorlat páratlan a hazai színházi szervezetek között. A vizsgálatok több, mint egy évtizede készülnek segítve a műsorterv, valamint a kommunikációs és értékesítési stratégia kialakítását is. Mindemellett lényeges információkat kapunk az addicionális költésekről is, így szemléltetve a Játékok valós megtérülését, eredményeit: a fenntartó 290 millió forintos befektetésével szemben összesen 1 milliárd 415 millió forintos költést jelent Szegeden amellett, hogy a Játékok európai színvonalú kulturális missziót teljesít. (A Játékok jegy- és pályázati bevételeiből 920 millió forintot realizált és továbbá 495 millió forint addicionális költést generált)

A közönségkutatás mellett az idei évben a szervezet átfogó gazdaságossági célvizsgálatot és iparági kitekintést is készíttetett. Ebből kiderül, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok egyes gazdasági mutatói alapján az ország legeredményesebb szabadtéri színháza, sőt esetenként a kőszínházakkal való összehasonlításban is az első helyen áll. A jegyértékesítés árbevétele például a jelenlegi menedzsment vezetése alatt megduplázódott, 2013-tól 2019-re évi 248 millió forintról 491 millió forintra nőtt. (A mintegy 12,1 %-os átlagos éves növekedési ütem (CAGR) jelentősen meghaladja a vizsgáltban szereplő más színházak növekedését.)

A szervezet hatékonysága is rendkívüli mértékben fejlődött, melynek eredményeként a jelenlegi vezetés időszakában a Szegedi Szabadtéri Játékok az ország legjelentősebb színházi prémiumtermékévé vált. Az iparági összehasonlítás szerint az egy fizető nézőre jutó jegybevétel a Szegedi Szabadtéri esetében a legmagasabb. Mindez jól mutatja, hogy a közönség a jegyár megfizetésével kiemelt bizalmat szavaz szeretett fesztiváljának.

Az elemzések a pandémiás időszakot megelőző utolsó teljes értékű évig, 2019-ig készültek. Az átfogó gazdaságossági célvizsgálatot és iparági elemzést, valamint a közönségvizsgálat eredményeit jelen sajtóanyag nem teljeskörűen tartalmazza.

 

Az eredményekről Herczeg Tamás publikációja az alábbi linkre kattintva érhető el. 

Megosztom

2020. december 10.


Tájékoztatás a Fesztivál Jegyiroda nyitvatartásáról

Kedves Vendégeink!

2021. március 05.

Részletek

Tájékoztatás a 2020-as elmaradt Dóm téri előadások jegyeiről

Kedves Nézőink!

2021. február 25.

Részletek

AKÁRKI az interneten

2021. február 10.

Részletek
További hírek

További előadásaink

Tim Rice - Andrew Lloyd Webber

Jézus Krisztus Szupersztár

rockopera

07. | 02., 03., 04., 09., 10.
Jegyvásárlás

William Shakespeare

Sok Hűhó Semmiért

vígjáték

07. | 23., 24.
Jegyvásárlás

Alan Menken - Glenn Slater

Apáca Show

musical

07. | 30., 31.
08. | 01.
Jegyvásárlás