Jegyvásárlás

Szerelmes operaslágerek az Ajándékkoncerten

Szerelmes operaslágerek az Ajándékkoncerten

Giacomo Puccini népszerű dallamai csendülnek fel a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Szimfonikus Zenekar 2024-es ajándékkoncertjén. Az ingyenesen megtekinthető koncertre június 24-én kerül sor.

Idén Szent Iván éjjelén, június 24-én rendezik meg a szegedi komolyzenei élet egyik legnépszerűbb, kiemelt eseményét, a Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajándékkoncertjét a Dóm téren. Az év leghosszabb, hagyományosan vigasságok-övezte napja a fiatal szerelmesek számára valódi örömünnep, hiszen számos termékenységi hiedelem, párválasztási szokás is tartozott a Szent Iván-éjhez. Ezen az estén a Dóm téren is a romantika kapja a főszerepet: az olasz opera egyik legnagyobb zeneszerzője, Giacomo Puccini legszebb darabjainak szerelmes - szenvedélyes részletei hangzanak el hazánk legnagyobb színpadán a Puccini és a szerelem címet viselő hangversenyen.
A nagyszabású koncert felidézi a szerző mintegy félévszázados pályafutásának legemlékezetesebb operáit, legnépszerűbb drámáinak szívbemarkoló dallamait. Az első felvonásban a közönség Puccini legelső operájából, a Lidércekből, majd a Bohéméletből, a Toscából és a Pillangókisasszonyból hallhat részleteket, a második felvonásban pedig a Manon Lescaut – amelyet az évadban nagy sikerrel mutatott be Juronics Tamás rendezésében a Szegedi Nemzeti Színház -, a Gianni Schicchi és a Turandot kedvelt áriái szólalnak meg.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar nagyszerű művészeit a zenekar igazgatója, a Liszt Ferenc-díjas Gyüdi Sándor vezényli majd.  Az olasz opera megújításáról, gyakran karakteres ecsetvonásokkal megrajzolt nőalakokat középpontba állító és finom lélekábrázolásra épülő műveiről ismert, későromantikus szerző szárnyaló áriát, sziporkázó vagy éppen keserédes duettjeit az operajátszás kiválóságai szólaltatják meg június 24-én. 

A hangverseny – a hagyományokhoz híven – idén is díjmentes szórakozást kínál a nagymúltú együttes és a Fesztivál rajongóinak, a komolyzene kedvelőinek. 2024-ben is szegedi lakcímkártyával, személyesen jelentkezhetnek majd jegyekért az Ajándékkoncert leendő nézői; hogy erre mely napokon lesz lehetőség, arról a Fesztivál rövidesen tájékoztatja a közönséget.

Megosztom

2024. május 10.


Kirobbanó lendülettel indult a Szegedi Szabadtéri Játékok

Közel teltházas néptáncgálával vette kezdetét a Szegedi Szabadtéri Játékok az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Az előadást megelőzően Barnák László főigazgató köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a programsorozatot.

2024. június 17.

Részletek

Próbálja a Rebeccát a Szegedi Szabadtéri

Elindult a Szegedi Szabadtéri Játékok új produkciója, a Rebecca próbafolyamata. Béres Attila rendező irányításával az Óbudai Distr3ct rendezvényteremben láttak munkához az előadás közreműködői, majd júliusban Szegeden folytatódnak a nagyszabású musical előkészületei.

2024. június 10.

Részletek

Szegedi művészekkel bővül a Rebecca szereplőgárdája

A Szegedi Nemzeti Színházhoz kötődő színművészek is fellépnek a Szegedi Szabadtéri Játékok készülő bemutatójában. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebecca című musicalének Béres Attila-rendezte, vadonatúj színrevitelében Barnák László, Borovics Tamás, Dobos Katalin és Gömöri Krisztián is színpadra áll a Dóm téren.

2024. június 07.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás