Jegyvásárlás

Szegedi művészekkel bővül a Rebecca szereplőgárdája

Szegedi művészekkel bővül a Rebecca szereplőgárdája

A Szegedi Nemzeti Színházhoz kötődő színművészek is fellépnek a Szegedi Szabadtéri Játékok készülő bemutatójában. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebecca című musicalének Béres Attila-rendezte, vadonatúj színrevitelében Barnák László, Borovics Tamás, Dobos Katalin és Gömöri Krisztián is színpadra áll a Dóm téren.

Újabb szereplők kilétére derül fény a Szegedi Szabadtéri Játékok idei önálló bemutatója kapcsán. A Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Udvaros Dorottya, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Bálint Ádám által alakított főbb szerepek mellett számos érdekes figura, rokonszenves vagy antipatikus alak népesíti be Michael Kunze és Sylvester Lévay nagyívű musicalének világát.
A főhősök otthona, a patinás Manderley-udvarház környezetében néhány szegedi, illetve a Szegedi Nemzeti Színházhoz kötődő színművészt is felismerhet majd a Dóm téri bemutató közönsége.

Köztük lesz a teátrum és a fesztivál főigazgatója, Barnák László, aki 2018 júliusa óta áll a Szegedi Nemzeti Színház élén. Vezetői és rendezői teendői mellett a kőszínházban is rendre láthatják a nézők színészként is egy-egy produkcióban. A Rebeccában Julyan ezredesként lép színre, ő folytatja a nyomozást, amely Rebecca holttestének előkerülésével újra indul a néhai lady halálának rejtélyes körülményeit illetően. Vele szoros együttműködésben, a tárgyalási jelenetben láthatják a szegedi nézők egyik kedvencüket, Borovics Tamást. Az összetéveszthetetlen orgánumú színész Horridge bíró szerepében segédkezik majd az igazság felszínre hozásában. Míg a két művész ellentmondást nem tűrő szigorral vesz részt az eset kivizsgálásában, a szegedi Drámatagozat egy másik, elismert és kedvelt tagja, Gömöri Krisztián könnyedebb feladat elé néz: az úri társaság tagja, Giles Lacy szerepét játssza majd. Mr. Lacy Beatrice – némiképp rövid pórázon tartott - férje, így a színész partnernője a Maxim De Winter húgát váltott szereposztásban alakító Janza Kata vagy Gallusz Nikolett lesz a házaspár jelenetei során.
Végezetül egy olyan művész is csatlakozik a Rebecca csapatához, aki több évtizedes színpadi tapasztalatával, mély átéléssel megformált alakításaival a tévéképernyők és hazánk több jeles színháza mellett a Szegedi Nemzeti Színház nézőinek szívébe is belopta magát. Dobos Katalin 1982-től kezdve volt a teátrum társulati tagja. A szép magyar beszéd fenntartása, oktatása iránt is elhivatott színésznő a Manderley-ház egyik alkalmazottja, Mrs. Rutherford szerepében vesz részt a musical előadásain.

Alakításaikkal, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok tánckarának, zenekarának, külső énekkarának és statisztáinak közreműködésével július 26-án debütál a grandiózus produkció, amelyet július 27-én, 28-án, augusztus 2-én és 3-án is megtekinthet a Dóm tér négyezer fős nézőterén helyet foglaló közönség.

Megosztom

2024. június 07.


Próbálja a Rebeccát a Szegedi Szabadtéri

Elindult a Szegedi Szabadtéri Játékok új produkciója, a Rebecca próbafolyamata. Béres Attila rendező irányításával az Óbudai Distr3ct rendezvényteremben láttak munkához az előadás közreműködői, majd júliusban Szegeden folytatódnak a nagyszabású musical előkészületei.

2024. június 10.

Részletek

Ajándékkoncert-jegyeket oszt a Szegedi Szabadtéri

Június 21. 10 órától jelentkezhetnek a szegedi lakosok a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajándékkoncertjére szóló belépőkért a Fesztivál Jegyirodában. Az érdeklődők fejenként két, díjmentesen átvehető jegyet igényelhetnek a készlet erejéig.

2024. május 31.

Részletek

Nagy találkozások helyszíne épül a Dóm téren – készül a Szabadtéri színpada

A korábbiaknál rövidebb idő, három és fél hét alatt épül fel a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri játszóhelye az idén. A rendelkezésre álló idő alatt végrehajtandó régi-új feladatokról Barnák László főigazgató és Várkonyi Miklós műszaki vezető tájékoztatta a sajtót csütörtökön.

2024. május 30.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás