Jegyvásárlás OMW-Goodwill nyereményjáték Párizsi út nyereményjáték

Hét remek előadás az Újszegedi Szabadtéri Színpadon!

Hét remek előadás az Újszegedi Szabadtéri Színpadon!

Minden eddiginél több, összesen hét színházi előadás érkezik idén a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadára. Több vígjáték, musical, opera- és néptánc-est is várja hétvégente a nézőket a Fesztivál újszegedi játszóhelyén a nyáron.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad 2022-es felújítása és megújulása óta az eddigi legtöbb, hét kiváló színházi produkció örvendezteti meg azokat, akik az Erzsébet Liget hűvösében szeretnének egy könnyed, mégis tartalmas színházi estét eltölteni a nyáron. A választási lehetőségekben gazdag palettán a zenés előadások vannak többségben, ám tudatos műfaj-, stílus- és témaválasztás gondoskodik arról, hogy minél változatosabb kisszínházi program várja az érdeklődőket, minél több ízlésvilág képviselői megtalálhassák a számukra ideális előadást.

A programsorozat nyitányát a Tiszavirág Néptáncegyüttes perzselő lendületű, varázslatos néptáncgálája adja június 16-án, Berecz András mesemondó és a Juhász Zenekar közreműködésével, A mi mesénk címmel. A fergeteges hangulat június 28-án és 29-án is garantált: ezen a két estén a Kultúrbrigád több, mint 400 előadást megélt kultuszmusicalét, Az Őrült Nők Ketrecét tekintheti meg a közönség. Főszerepben Hevér Gáborral és Stohl Andrással, Alföldi Róbert rendezésében egy páratlanul látványos, örökérvényű, sírva nevetős előadás várja a nézőket.
Július 12-én és 13-án az Orlai Produkciós Iroda vendégjátékában a Válaszfalakkal folytatódik a programsorozat. Szabó Máté rendezésében az idősödő házaspár és családjuk ügyes-bajos kalandjait bemutató komédia valódi jutalomjáték Hernádi Judit és Kern András számára, és feledhetetlen élmény a közönségnek! Két héttel később, július 27-én Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde csodaszép musicale, Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje érkezik a Szegedi Szabadtéri Játékokra. Főszerepben a fiatal színművész-házaspár, Bori Réka és Koltai-Nagy Balázs, akiket már az Elisabeth-ben is láthatott együtt a Szabadtéri közönsége. Cseke Péter rendezése színes, nagyszabású kivitelben mutatja be Árpád-házi Szent Erzsébet életét és korát.
A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégjátékát a Játékszín követi, Szente Vajk fergeteges vígjátékával, az Aranylakodalommal augusztus 3-án. A nagy sikerű előadás a 2020-ban Újszegeden is bemutatott Legénybúcsú folytatása, ám annak megtekintése nélkül is mindenki számára érthető és élvezetes – nem utolsó sorban a két, mindig ügyeskedő orvost alakító Szente Vajk és Nagy Sándor virtuóz kettősének köszönhetően. Egy nagy múltú műfaj könnyed darabját, Gaetano Donizetti Szerelmi bájital című operáját is meghallgathatják az újszegedi nézők augusztus 10-én. A különleges est alkalmával a Szegedi Nemzeti Színház Operatagozatának kiváló énekesei és meghívott vendégművészek koncertszerű előadás keretében adják elő a népszerű vígopera emlékezetes dalait a Velencéből indult fiatal alkotó, Bonecz Veronika szegedi bemutatkozó rendezésében. Az újszegedi előadás-sorozat a Szép nyári nap című Neoton-musicallel búcsúzik a 2024-es nyártól és a közönségtől augusztus 16-án és 17-én. Böhm György rendezésében az ikonikus együttes legnagyobb slágereit felvonultató, építőtábori Rómeó és Júlia-történet közös nosztalgiázásra hívja a családot, a Veres1Színház parádés előadásában, többek között olyan kiváló énekes színművészek, mint Náray Erika, Fésűs Nelly és Falusi Mariann közreműködésével.

Programokkal, kulturális kikapcsolódási lehetőségekkel teli nyár várja tehát az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is a szegedieket és a Szegedre érkezőket. Akárcsak az exkluzív koncertsorozat szerdai estjeire, a hét nagyszerű színházi előadás hétvégi alkalmaira is kaphatók már a jegyek – Szegeden a Fesztivál Jegyirodában, országszerte az Interticket-jegyirodákban, vagy akár online is. Az előadásokról bővebb információt a Szegedi Szabadtéri Játékok weboldalán találhatnak az érdeklődők.

Megosztom

2024. március 01.


Önkéntes fesztiválkoordinátorokat keres a Szegedi Szabadtéri Játékok

A Szegedi Szabadtéri Játékok idén is várja leendő fesztiválkoordinátorainak jelentkezését. Olyan, 18. életévüket betöltött önkénteseket keresnek, akiknek mindene a kultúra, és szívesen kivennék részüket a Fesztivál 2024-as évadának lebonyolításából, a Dóm téri és Újszegedi Szabadtéri Színpad munkájából.

2024. április 16.

Részletek

Nyerj francia álomutazást a Szegedi Szabadtéri Játékokkal!

A Szabadtéri nemcsak a nyarat teszi feledhetetlenné - játssz velünk, és nyerj partnereddel őszi kiruccanást a szerelem, a művészet és a bohém Nouvelle Vague-életérzés szülőföldjére!

2024. április 15.

Részletek

Medveczky Balázs a Rebeccában!

Rebecca-bemutatójának újabb szereplőjéről rántja le a leplet a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az intrikus Jack Favell szerepében a Junior Prima-díjas Medveczky Balázs lép színre Béres Attila rendezésében.

2024. április 12.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás