Jegyvásárlás

Gyermekcastingot tartott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Novák Péter rendező meghallgatta az István, a király leendő gyermekstatisztáit Szegeden. Szörényi Levente és Bródy János rockoperájában, a Zikkurat Produkció előadásában léphetnek színpadra a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtó jelentkezők augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Izgatott gyermekzsivaly töltötte be a Reök-palotát csütörtök délután: mintegy 40 színpadi babérokra törő fiatal jelent meg a castingon, amelynek keretében az idén a Szegedi Szabadtéri Játékokra érkező István, a király leendő kis statisztáit hallgatta meg a Zikkurat Produkció előadásának rendezője, Novák Péter.

Csaknem 90 reménybeli gyerekstatiszta nyújtotta be pályázatát a január 26-án kiírt felhívásra. A legendás rockopera legújabb, szegedi előadásába 7 és 10 éves közötti fiúkat és lányokat kerestek a produkció alkotói. A gyerekek jelentkezésének feltétele volt, hogy tudjanak énekelni és mozogni, és lehetőség szerint rendelkezzenek valamiféle színpadi és táncos gyakorlattal, például balettos vagy népitáncos előismeretekkel. A személyes meghallgatáson mintegy 40 gyermek adhatott számot rátermettségéről, akik jelentkezésük alapján a legígéretesebbnek bizonyultak. A casting kis résztvevői között több testvér- és ikerpár, akrobatikus rock and roll táncos, és olyan is akadt, aki fiatal kora ellenére nem először lépne hazánk legnagyobb színpadára.
A gyerekeknek a rockopera néhány részletével kellett készülniük, amelyekben ők is szerepelnek majd az augusztus 10-i, 11-i, 18-i, 19-i és persze 20-i előadások alkalmával. A rendező, akinek szintén gyermekkora óta élete fontos részét képezi az ikonikus mű, kiindulásként két csoportba hívta be az előzetesen kiválasztott nevezőket. A tánc világához is ezer szállal kötődő Novák Péter a casting során a reakciókészségre, az előadásban szereplő, hamarosan összeálló gyermekcsoport leendő közös színpadi jelenlétére helyezte a hangsúlyt.

A meghallgatás végeztével azonban a végleges névsor még várat magára: rövid, alkotói megfontolást követően a Szabadtéri Játékok munkatársai ezután értesítik majd azokat a gyermekeket és gondviselőiket, akiknek csütörtöki teljesítményükkel sikerült meggyőzniük a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjével kitüntetett rendezőt, hogy ők a legalkalmasabbak az István, a királyban rájuk váró feladatra. Azoknak sem kell csüggedniük, akik ezúttal nem kerülnek be az előadás csapatába: a felhőtlen, jó hangulatú esemény érdekes tapasztalatul szolgált minden színpadra vágyó gyerek számára.

A beválogatott gyermekszereplők többek között olyan neves művészek oldalán léphetnek majd színre, mint a címszerepet alakító Koltai-Nagy Balázs, valamint Baricz Gergő, Borbély Richárd, Horányi Juli, Köteles Leander, Sena Dagadu, Herczku Ágnes és Kardos-Horváth János. A kiválasztottaknak az augusztus 6-i próbahéttől kell majd beállniuk a produkcióba, magukra ölteni a Horányi Juli-tervezte jelmezeket, és megtalálni a helyüket Tóth Kázmér ötletgazdagon kialakított díszletében, a Dóm tér világot jelentő deszkáin.

Megosztom

2024. március 13.


Statisztaválogatót tartott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Meghallgatáson vettek részt a Szegedi Szabadtéri Játékok Rebecca-bemutatójának leendő statisztái. Tihanyi Ákos koreográfus a hétvégén találkozott a legígéretesebb jelentkezőkkel, akik közül kikerülnek majd, akik részt vehetnek a Béres Attila rendezésében debütáló Lévay-Kunze musicalben a Dóm téren.

2024. május 27.

Részletek

Új színpaddal épül-szépül az Újszegedi Szabadtéri Színpad

Hamarosan készenáll az évadkezdésre a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpada, amely felújított padozattal várja idei fellépőit. A munkálatokról Barnák László főigazgató és Várkonyi Miklós műszaki vezető sajtóbejárás keretében számolt be.

2024. május 22.

Részletek

Ismét Superbrands díjas a Szegedi Szabadtéri Játékok

Harmadik alkalommal is kitüntette a Superbrands független szakértőkből álló Bizottsága a Szegedi Szabadtéri Játékokat. 2011 és 2022 után a Fesztivál idén is a legsikeresebb, erős szakmai hitellel bíró hazai márkák egyikének bizonyult.

2024. május 21.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás