Jegyvásárlás

Így zárult a Szegedi Szabadtéri Játékok 2023-as évada

Így zárult a Szegedi Szabadtéri Játékok 2023-as évada

Lezárult a 2023-as Szegedi Szabadtéri Játékok. 17 különböző program, számos teltházas este, rekord bevétel, kiváló meghívott és önálló produkciók, köztük egy ősbemutató is színpadra került a nyári fesztivál két helyszínén, az Újszegedi és a Dóm téri Szabadtéri Színpadokon.

Összesen csaknem 63.000 néző vett részt az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon. A két hónapon át tartó programsorozat idén is változatos zenei és színházi műsorral várta az érdeklődőket, 29 estén át összesen 17 különböző produkció kínált igényes és maradandó élményekkel szolgáló kikapcsolódási lehetőséget a szegedi és az egyre növekvő arányú Szegedre látogató közönségnek. A nyári évad, a két játszóhely összesített eredményei alapján, rekordbevétellel zárult.

A Dóm téren sor került a Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos Ajándékkoncertjére, a rá következő négy nagyszínpadi produkcióból három – a Holdvilágos éjszakán című operett-opera gála, a Chicago és az Ezeregy éjszaka musicalek – a Szabadtéri Játékok önálló létrehozásában valósult meg. A saját produkciók mellett napjaink egyik legnépszerűbb musicalrendezését, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Elisabeth-jét tekinthették meg a nézők. Az évad nagyszínpadi zárlataként egy új kortárs magyar dráma, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musical-ősbemutatója, az Ezeregy éjszaka hat, teltházas estén át nyűgözte le a közönséget. Összesen 24.000 néző, kicsik és nagyok egyaránt kitörő lelkesedéssel fogadták a szórakoztató és szívhez szóló musicalt, amelyet Bujdosó Nóra látványával, Madarász „Madár” János visual- és világítástervével, Juronics Tamás rendezésében, Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Bori Réka, Stohl András és Mészáros Máté főszereplésével kizárólag a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán láthatnak az érdeklődők. A Fesztivál történetének egyik leglátványosabb előadása az óriási érdeklődésre való tekintettel jövőre is visszatér hazánk legnagyobb színpadára – akik az idén nem tudták megtekinteni a darabot, az alábbi linken regisztrálva lehetőséget kaphatnak, hogy még a jövő évi jegyértékesítés kezdete előtt megvásárolják ülőhelyeiket az Ezeregy éjszaka valamely alkalmára.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon hét zenés est - Zorán, Demjén Ferenc, Debreczeni Ferenc „Ciki” és az Omega Kamarazenekar, valamint Király Linda, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel kórus, Szabó Győző, Lepés Gábor „Lepe” és Feke Pál; Dolhai Attila, Fischl Mónika, Oszvald Marika és a 100-Tagú Cigányzenekar, Palya Bea, a Kispál és a Lovasi és a világhírű Al Di Meola – garantált egyedülálló koncertélményeket a zenekedvelőknek, hétből öt estén teljes teltházzal.

A kisszínpadi produkciók sorában a Játékszín, a Veres1Színház, a Coopera és a Duna Művészegyüttes is jelen volt egy-egy vendégelőadással. A műfaji sokszínűség jegyében musical: a Menopauza, prózai bohózat: a Pletykafészek, zenés vígjáték: az Egy csók és más semmi, néptáncszínházi előadás: a Héttorony és opera: A kékszakállú herceg vára is színre került a Szabadtéri Játékokon. Utóbbi előadás az előre nem látható okokból váratlanul meghiúsult A varázsfuvola című produkció helyett érkezett Szegedre – noha Bartók klasszikusa igen eltérő hangulatú mű, mint Mozart daljátéka, az operakedvelő közönség érdeklődéssel fogadta és értékelte a különleges kivitelű, színvonalas előadást.

Az ország számos pontjáról érkező, illetve nemzetközi szinten is elismert, kiváló vendégelőadók mellett a Szegedi Nemzeti Színház művészei is megmutatkoztak mindkét játszóhelyen: az Operatagozat magánénekesei, az Énekkar és a Tánckar tagjai a Holdvilágos éjszakán, a Drámatagozat színészei az Egy csók és más semmi című saját produkciókban léptek színpadra; de néhány művész szerepet vállalt a Chicagóban és az Ezeregy éjszakában is.

A színpadi programok mellett a Színház természetesen idén is törekedett az összművészetiség misszióját szem előtt tartva minél változatosabb kulturális kikapcsolódási lehetőségekhez juttatni nézőit: a Szabadtéri nagy sikerrel zárult, idei évadára érvényes jegyek felmutatásával díjmentesen látogathatják a REÖK kiállításait.

Megosztom

2023. augusztus 28.


Világhírű francia zenekar lép fel az Újszegedi Szabadtéri Színpadon!

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szegedi Szabadtéri Játékok koncertsorozatát a francia Nouvelle Vague együttes nyitja meg június 19-én.

2024. február 22.

Részletek

Rocker királyfi a sors kezében – az István, a király címszerepében Koltai-Nagy Balázs

Augusztusban visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékokra az István, a király! A Zikkurat Produkció előadásának emblematikus címszerepét a Junior Prima-díjas Koltai-Nagy Balázs alakítja. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze prózai és zenés előadásokban is magabiztosan alakít, könnyedén életre kelt hősszerelmest, gonosztevőt, komplex figurát egyaránt. Az elmúlt években ráadásul egyre gyakrabban fordul meg a Dóm tér deszkáin. A nyárra készülődve arról kérdeztük, milyen emlékeket őriz a Szegedi Szabadtériről.

2024. február 16.

Részletek

Horror, realizmus és varázslat – páratlanul látványos Rebecca készül a Dóm téren

Horesnyi Balázs díszletével és Madarász „Madár” János visual tervével születik meg Michael Kunze és Sylvester Lévay Rebeccája a Dóm téren. A musical első szabadtéri színrevitele izgalmas megoldásokkal, különleges vizuális élménnyel kápráztatja el a nézőket a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

2024. február 05.

Részletek
További hírek

További előadásaink

Péter Bence Live

koncert

06. | 28.
Jegyvásárlás

Geszti - Monori - Tasnádi

Ezeregy éjszaka

world musical

07. | 05., 06., 07., 12., 13., 14.
Jegyvásárlás

Kunze - Lévay

Rebecca

musical

07. | 26., 27., 28.
08. | 02., 03.
Jegyvásárlás