Jegyvásárlás

Álmodjuk újra együtt a Reök-palota elfeledett sellőit!

Októberben újra beindul a kulturális élet a REÖK-ben. Jövő hétvégén a Magyar Festészet Napjához kapcsolódó programra várják a látogatókat: a szecessziós épület homlokzatáról ma már hiányzó, száz évvel ezelőtti sellőket álmodhatják újra a résztvevők. A hónap végén, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezik a Lámpás sétát, amely már a karácsonyi szezont vetíti elő. A színházrajongók számára pedig két esttel kedveskednek, Bezerédi Zoltán és Bálint András darabjával.A Magyar Festészet Napja alkalmából nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozik a REÖK. Az Angliából induló „The Big Draw”, vagyis „A Nagy Rajzolás” célja, hogy minél szélesebb tömegeket vonjon be a közös vizuális alkotás folyamatába. Október 18-án, vasárnap 10 és 18 óra közt erre nyílik lehetőség a REÖK-ben is.

A szervezők a szegedi szecessziós épület egyik izgalmas titka köré építették az ingyenes családi programot. Reök Iván vízépítő mérnök hullámzó homlokzatú, vízililiomokkal díszített családi palotájára eredetileg buja sellőket is tervezett az építészzseni, Magyar Ede. Ezeket azonban a család konzervatív és szemérmes hölgytagjai idejekorán lekapartatták a falakról. A szegedi, festészet napi Big Draw alkalmából ezeket a sellőket lehet újraálmodni a REÖK átriumában, különböző képzőművészeti technikákkal, sőt készül majd egy nagy közös sellő is a látogatók közös munkájának eredményeképpen. Fiatal képzőművészek segítségével pedig egyfajta látványműteremmé alakul erre a napra az átrium.

Sütőtökös lámpás séta

Tavaly ősszel óriási sikere volt a Lámpás séta elnevezésű programnak, mely során kicsik és nagyon együtt készíthették el lámpásaikat, majd azzal közösen tettek egy kört a belvárosban, hogy a palota elé visszaérkezve együtt gyújtsák meg annak karácsonyi fényeit. Október 31-én a REÖK ismét megrendezi a sétát, számos kézműves és művészeti programmal körítve illetve az ősz egyik kedvenc csemegéjére, a sütőtökre koncentrálva. Forralt borral, teával, koncerttel várják az érdeklődőket. A Szegedi Szabadtéri Játékok ezen a napon jelenti be kedvezményes karácsonyi bérletkonstrukcióit is.

A két egész napos program közt, október 24-én a havi rendszerességgel jelentkező, ingyenes palotasétára is várják a látogatókat. Csikós Ildikó vezetésével továbbra is izgalmas titkokat tudhatnak meg az érdeklődők Magyar Ede szecessziós építészeti csodájáról.

Októberi színházak: Bezerédi Zoltán és Bálint András érkezik

Bezerédi Zoltán, a Katona József Színház színművésze nem ismeretlen Szegeden, hiszen többször szerepelt már a Szabadtéri Játékokon is, illetve ez év márciusában nagy sikerű önálló estet adott elő a REÖK-ben Esterházy Péter műveiből. Október 16-án, pénteken 19 órakor szintén egy egyszemélyes produkcióval szerepel a palotában. A Bagatell címet viselő összeállítás Ady Endre, Babits Mihály, Esterházy, Háy János, József Attila, Petri György, Marin Sorescu, Spiró György, Szabó Lőrinc, Térey János és Vörösmarty Mihály műveiből nyújt válogatást.

Ezt követően Bálint Andrást, a Radnóti Színház leköszönő igazgatóját láthatják a nézők, méghozzá egy premier előtti produkcióval. A Heltai naplója c. darab október 27-én kerül színre a REÖK-ben, a budapesti bemutatót megelőzően, Darvas Ferenc közreműködésével, Deák Krisztina rendezésében. Heltai Jenő eddig kiadatlan ostromnaplója a második világháborúban íródott feljegyzéseket tartalmazza. Beszámol a hétköznapi borzalmakról, és bár megjárta a csillagos házakat és a Gestapo börtönét, mégis bájos humorral és öniróniával mesél, anekdotázik. Az előadás után Balog József újságíró beszélget az alkotókkal.

Az Őszi Kulturális Fesztivál keretében színre kerülő előadásokra jegyek már kaphatók, a Bagatellre elővételben 1500, az előadás napján 2000 forintért, a Heltai naplójára a teljes árú jegy 1500, SZTE-s diákigazolvánnyal 1000 forint a belépő.

OKF logo2

Megosztom

2015. október 07.


Próbálja a Rebeccát a Szegedi Szabadtéri

Elindult a Szegedi Szabadtéri Játékok új produkciója, a Rebecca próbafolyamata. Béres Attila rendező irányításával az Óbudai Distr3ct rendezvényteremben láttak munkához az előadás közreműködői, majd júliusban Szegeden folytatódnak a nagyszabású musical előkészületei.

2024. június 10.

Részletek

Szegedi művészekkel bővül a Rebecca szereplőgárdája

A Szegedi Nemzeti Színházhoz kötődő színművészek is fellépnek a Szegedi Szabadtéri Játékok készülő bemutatójában. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebecca című musicalének Béres Attila-rendezte, vadonatúj színrevitelében Barnák László, Borovics Tamás, Dobos Katalin és Gömöri Krisztián is színpadra áll a Dóm téren.

2024. június 07.

Részletek

Ajándékkoncert-jegyeket oszt a Szegedi Szabadtéri

Június 21. 10 órától jelentkezhetnek a szegedi lakosok a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajándékkoncertjére szóló belépőkért a Fesztivál Jegyirodában. Az érdeklődők fejenként két, díjmentesen átvehető jegyet igényelhetnek a készlet erejéig.

2024. május 31.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás