Jegyvásárlás

A tavalyi sikereket is felülmúlta idén a Szegedi Szabadtéri

Nőtt a Szegedi Szabadtéri Játékok látogatottsága – derült ki a mai, 2015-ös évadot értékelő sajtótájékoztatón. Idén 6 műfajban és 12 produkcióban 26 előadást láthattak a nézők a fesztivál 2 helyszínén. 4 új bemutató is színre került, melyből 2 saját, 2 pedig közös produkció volt.Augusztus 21-én, A nyomorultak utolsó előadásával véget ért a Szegedi Szabadtéri Játékok 2015-ös évada. Herczeg Tamás igazgató a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tavalyi kiemelkedő eredményeket is meghaladva rekordszámokat produkált a fesztivál, mind a látogatottságot, mind pedig a jegyárbevételt tekintve. A két helyszínen, a Dóm téri játszóhelyen és az Újszegedi Szabadtéri Színpadon összesen 95%-os volt a látogatottság, ami azt jelenti, hogy 73613 fő volt kíváncsi az előadásokra. Az előző évadhoz képest ez 4%-os növekedést jelent. 

Harangozó Gyula, a Játékok művészeti igazgatója elmondta: 6 műfajban 12 produkciót, összesen 26 előadást láthattak a nézők az elmúlt másfél hónapban. A Szabadtéri népszínházi jellegét kiemelve hangsúlyozta, hogy olyan jelentős szerzők műveit játszották idén, mint Verdi, Shakespeare – tőle két darabot is -, Victor Hugo, Szabó Magda és Csajkovszkij. Az opera műfaját Az álarcosbál képviselte. Musicalből hármat nézhetett meg a közönség: az Abigélt, a Mamma Miát és A nyomorultakat. Egy táncprodukció, az Outbreak – Jutalomjáték és egy szimfonikus zenekari Ajándékkoncert mellett öt prózai előadás volt műsoron: a Tévedések vígjátéka, az Athéni Timon, A furcsa pár, A szőke ciklon és a Páratlan páros 2. Illetve megrendezték a hagyományos nótaestet is.

Négy új bemutató is színre került ebben az évadban: a fesztivál saját produkciójaként Az álarcosbál és a Tévedések vígjátéka, valamint a Madách Színházzal közös előadás, A nyomorultak és a szintén koprodukcióban megszületett A szőke ciklon. A Dóm téri hat produkcióból ötről elmondható, hogy a Szegedi Szabadtérin mutatták be őket – ide értve a tavalyi Mamma Mia! musicalt is. Az Abigélt pedig, ami a Budapesti Operettszínház vendégjátéka volt, szabadtéri világpremierként láthatták a nézők.

Herczeg Tamás szerint fontos látni, hogy a Szabadtéri Játékok sikere Szeged sikere is egyben. Ennek egyik látványos mérőszáma az a médiaérték, melyet az előadások kommunikációs kampánya generál nem csak a fesztivál, de a város számára is. Ennek városmarketingre gyakorolt hatása vitathatatlan. A Szabadtéri médiaértéke idén, az Observer médiafigyelő által mért adatok alapján több mint egymilliárd forint volt.

A fesztivál minden évben végez közönségkutatást, idén sem volt ez másként. A felmérésből kiderült többek közt az is, hogy a szegedi nézők és a vidékről érkező vendégek aránya a tavalyihoz hasonlóan alakult, hiszen a nézők 40%-a volt szegedi, 60%-uk pedig más városokból jött a Szabadtérire. A kutatás addicionális költésekre vonatkozó adatainak elemzése még folyamatban van, de az már látszik, hogy a nézők belépőjegyek feletti költése meghaladja a tavalyi értéket, így a generált helyi fogyasztás is magasabb a tavalyi 660,3 M Ft-nál. A közönség idén is ötös skálán értékelhette a Szabadtérit, többek közt az előadások színvonalát, a szolgáltatások minőségét és a szervezést is. Az idei „osztályzat” 4,7 lett.

A mai sajtótájékoztatón elhangzott: a 2016-os évad műsorának ismertetésére sem kell már sokáig várni, hiszen a menedzsment szeptember 10-én bejelenti a címeket.
Megosztom

2015. augusztus 26.


Több mint 66 ezren voltak kíváncsiak idén a Szegedi Szabadtérire

Világhírű Broadway-produkciókkal, hazai újdonságokkal és kacagtató vígjátékokkal teli évadot zárt az idén jubiláló Szegedi Szabadtéri Játékok. Az ország legnagyobb szabadtéri színháza ebben az évben is kiemelkedő látogatói számmal büszkélkedhet: 28 estén át több mint 66 ezren élhették át a csillagtetős éjszaka élményét.

2021. szeptember 07.

Részletek

Kedves Nézőink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok szabad felhasználású jegyeit augusztus 22-ig van lehetőségük beváltani a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában.

A többször meghosszabbított határidő lejárta után a belépők érvénytelenné válnak, így kérjük Önöket, hogy ne hagyják veszni őket!

2021. augusztus 19.

Részletek

„A fiatalok hatalmas indulata érdekel”

Alföldi Róbert, aki A csárdáskirálynővel, a Mágnás Miskával, az István, a királlyal és a Hegedűs a háztetőnnel is óriási sikert aratott az utóbbi másfél évtizedben a Szegedi Szabadtéri Játékokon, most a klasszikussá lett népszerű musicalt, a West Side Storyt rendezi a Dóm téren. A szerzőhöz, az amerikai zenei élet fenegyerekéhez, a legendás karmesterhez, komponistához, Leonard Bernsteinhez karakterben, művészi habitusban is hasonlító színész-rendezőt leginkább az izgatja a New Yorkban játszódó darabban, hogy mitől van a fiatalokban hatalmas indulat. Mert a két szekértábor, a Cápák és Rakéták harcának, gondolkodásmódjának csak halál és boldogtalanság lehet a vége.

2021. augusztus 10.

Részletek
További hírek

További előadásaink

Tim Rice - Andrew Lloyd Webber

Jézus Krisztus Szupersztár

rockopera

07. | 02., 03., 04., 09., 10.
Jegyvásárlás

Magyar Állami Népi Együttes

Tánc-Ünnep

néptánc, koncert

07. | 23.
Jegyvásárlás

Juhász Levente - Szente Vajk - Galambos Attila

Puskás, a musical

musical

07. | 17., 18.
Jegyvásárlás