Jegyvásárlás

Kortalan múzeumpedagógia

Már a középiskolások csoportjai is elárasztják a REÖK kiállításain tartott múzeumpedagógiai foglalkozásokat, így a pinduri ovisoktól kezdve a gimnazistákig, minden művészetre nevelhető korosztály képviselteti magát a kiemelt programon.

Ritkán lehet tapasztalni olyasmit, hogy egy tinédzser elmélyülten szemlél bármilyen képzőművészeti alkotást, pláne hogy önálló, izgalmas gondolatokat fogalmazzon meg róla és azt esetleg megossza a társaival is. Márpedig a REÖK kiállítótermeiben most már ez sem kivételes alkalom.

Ale Ildikó múzeumpedagógiai foglalkozásaira – melyek a tárlaton látott művek értő elemzéséről és az azutáni képzőművészeti munkáról szólnak – eddig is bárki jelentkezhetett. Az ingyenes programot eredetileg óvodásoknak hirdette meg az intézmény, azonban 2010 novembere óta annyi ovis csoport járt a REÖK-ben – legtöbben nem csak egyszer vagy kétszer –, hogy úgy döntöttek: kiterjesztik a kedvezményt az általános iskolák alsó tagozatos osztályaira is.

Így sikerült elérni immár, beleszámítva az összesítésbe a nyári „holt időt” is, a több mint kétszáz csoportot. Ez példátlan eredmény az ilyen jellegű foglalkozások tekintetében – nem csupán a megyében, de most már országosan is.

P1050893

Legutóbb egy újabb üdvözlendő változás következett be a program életében: köszönhetően az NKA ebben a témában kiírt és a REÖK által elnyert pályázatának, számos középiskolás osztály jelentkezését is fogadni tudták.

Így jutottak el többek közt a szegedi Tömörkény István és a szentesi Horváth Mihály Gimnázium érdeklődő tanulói Ale Ildikó festőművész és múzeumpedagógus különleges foglalkozásaira, és rajtuk kívül olyan – nem művészeti jellegű képzést nyújtó – iskolák osztályai, mint a Kőrösi József Közgazdasági, a Vedres István Építőipari Szakközépiskola, a Deák Ferenc Gimnázium. Sőt Hódmezővásárhelyről, a HISZK Eötvös József Székhelyintézményből is érkeztek tanulók. Az SZTE Vántus István Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai pezsdítik fel legközelebb a kiállítótereket, méghozzá a Lennon-tárlaton, melyet zenei képzésüknek köszönhetően izgalmas dallamokkal tudnak majd színesíteni.

Az NKA pályázata úgynevezett folyamat-projekt, ami azt jelenti, hogy összesen három kiállítást tekinthetnek meg múzeumpedagógiai foglalkozásokkal egybekötve a diákok. A Vinkler és a Lennon-tárlatok után legközelebb a Táblaképfestészeti Biennáléra várja őket a REÖK. Kilenc csoport így összesen huszonhét foglalkozáson vesz részt a pályázatnak köszönhetően.

nka_emblema

Megosztom

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás