Jegyvásárlás

Simon Boglárka

simon-boglarkaSimon Boglárka 1986. szeptember 2-án született Baján. Gyermekkorát Bácsborsodban töltötte. Ötévesen kezdett el énekelni , de tizenhat éves koráig csak népdalokkal foglalkozott. A bajai III. Béla Gimnáziumban színistúdióba járt és akkortól kezdett tanulni musical- és könnyűzenei dalokat. Nem tervezte , hogy színész lesz. Orvosnak készült , végül vegyészhallgató lett Szegeden. 2006-ban , elsőéves korában elment egy meghallgatásra , ahol az Utazás című darabhoz kerestek szereplőket. Bogi megkapta a női főszerepet. Az előadáson olyan nagy hatással volt rá a színpad és a közönség , hogy elgondolkodott , jó lenne ezt többször átélni.

2007-ben jelentkezett a Magyar Televízió szereposztó showműsorába , az A Társulatba. Ebben a műsorban az István , a király című rockopera  a 25. jubileumi előadásához keresték a szereplőket. Eleinte nem is érdekelte a dolog , de barátai unszolására - a határidő lejárta előtti napon - jelentkezett a műsorba. Bogi sikeresen szerepelt a válogatásokon és bejutott a döntőkbe. A  2008. március 1-jei döntőben a Miss Saigon című musicalből az Én érted adnám életem című dallal készült , amikor kiderült , hogy vírusos gégegyulladásban szenved. A zsűri egyik tagja ,  Szulák Andrea leállította a produkcióját , megtiltotta , hogy tovább énekeljen és kérte a nézőket , hogy szavazzanak így is a lányra. Végül Bogi a közönségszavazatoknak köszönhetően továbbjutott. A következő adásokban bebizonyította , hogy nem alaptalanul és végül az áprilisi szerepdöntőben elnyerte Gizella szerepét. Így ő játszhatta el a jubileumi előadáson és a 2008-as televíziós változatban ezt a szerepet. A bemutató után a Társulat országjáró turnéra indult az Istvánnal és szinte mindenhol előadták a rockoperát hatalmas sikerrel. A Társulatnak köszönhetően társaival 2008 karácsonyán kiadtak egy karácsonyi dalokat tartalmazó lemezt illetve Mulat a Társulat címmel szilveszteri műsor is készült velük.

Bogi eközben több felkérést is kapott. Kecskeméten az A padlás című darabban megkapta Süni szerepét. Szerepelt a Csináljuk a Fesztivált műsoraiban is , ahol világsztárok dalait énekelte.

2009-ben szerepet kapott a Géniusz , az alkimista című minisorozatban , amelynek főszereplői Alföldi Róbert és Stohl András voltak. Bogi a női főszereplő - Tenki Réka - legjobb barátnőjét , Katát játszotta a produkcióban. A szerep miatt megvált hosszú szőke hajától és rövid , vörös frizurára váltott.

2010-ben új műfajban is kipróbálhatta magát. A békéscsabai Jókai színházban a Lili bárőnő című operettben ajánlottak neki szerepet. A februári debütálás , ahol Clarisse-t, a színésznőt játszotta olyan jól sikerült , hogy 2010. októberében a Csárdáskirálynő Stázijaként is megcsodálhatta tehetségét a közönség. Még abban az évben valóra vált egy szerepálma: a Kecskeméti Katona József Színházban megkapta Éponine szerepét az A nyomorultakban.

2011-ben Arra születtem címmel önálló koncertet adott a bajai Művészetek Gödrében , ahol életének meghatározó dalaiból adott elő részleteket.

2013-ban a Vígszínházhoz szerződött. A felújított Macskákban Cassandra szerepét kapta. Nyáron Alföldi Róbert hívta a 30 éves jubileumi István , a király című rockoperába. Bogi ezúttal Koppány egyik feleségét alakította a darabban.

Ősztől a Macskák és a Mary Poppins mellett új produkcióban kapott szerepet: a Poligamy című vígjátékból készült musicalben.
Forrás: http://starity.hu/sztarok/simon-boglarka/eletrajz/#ixzz366pE7y00
Megosztom

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás