Jegyvásárlás

Sasvári Sándor

sasvari sandorEredetileg zenésznek készültem és csak kíváncsiságból jelentkeztem - Kerényi Miklós Gábor javaslatára - 1982-ben az akkoriban induló Rock Színház társulatához. Felvettek egy nagyon jó kedélyű társaságba és rengeteg azóta is tartó barátságra leltem. A csapatot még jobban összekovácsolták a közös balettórák és beszédtechnikai gyakorlatok, melyet lelkesen látogattunk, hiszen nem kis mosolygásra adott okot, ahogy többek között Vikidál Gyula barátommal közösen ismerkedtünk a pliék világával.

A Rock Színháznál már rövid idő elteltével komoly lehetőséget kaptam: a Sztárcsinálók című magyar rockoperában Juvenalis szerepét osztották rám. (A darab a hazai musical-színjátszás történetében kiemelkedő jelentőségűnek számított, zenéjét Miklós Tibor, szövegét pedig Várkonyi Mátyás szerezte.) Ugyanebben a darabban évekkel később Kyprios Jézus szerepét is volt lehetőségem eljátszani nem csak magyar nyelven, de - egy németországi turné alkalmával - angolul is. A Rock Színház a későbbiekben is igen meghatározó szerepet játszott az életemben, rengeteg főszerepet kaptam.

Amiért a leghálásabb vagyok

A Jézus Krisztus Szupersztár 1986-os magyarországi ősbemutatóján alakíthattam Jézus szerepét. Kiválasztottnak érzem magam, amiért ezzel a csodálatos szereppel közelebb kerülhettem Jézushoz. Ezt a szerepet még hála Istennek rengetegszer eljátszhattam, átélhettem. Jézus személye a későbbiekben a Mária Evangéliumában is rámtalált, ahol egy kicsit más nézőpontból formálhattam meg. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy Jézust három különböző darabban három különböző módon alkíthattam.

A Sztárcsinálókban Kyprios Jézuként, a másik kettővel ellentétben egy ál-Jézust jelenítettem meg, ami mindenképpen érdekes feladat volt. Ezen kívül is számos darabbal vendégszerepeltünk külföldön, például Londonban a Dorian Gray-jel, melyben Basil Hallward figuráját személyesítettem meg. Németországban, Duisburgban pedig két éven át játszottam

A Nyomorultakban Jean Valjean szerepét. Jelenleg is számos darabban játszom főleg itthon, például a Madách Színházban Az Operaház FANTOMJÁt. A musicalen kívül más színészi területeken is volt lehetőségem kipróbálni magam: szerepeltem operettben, operafilmen és filmen is.

Szakmai életrajz

Sasvári Sándor 1957-ben Magyarországon születtett.

Karrierjét zenészként kezdte: énekesként és basszusgitárosként olyan népszerű magyar rockzenekarban játszott, mint a Titanic, a Jokers vagy a Gallus-trió. 1982-től 1993-ig a Budapesti Rock Színház tagja volt. 1991-ben megkapta Az év zenés színésze díjat, 1993-ban pedig a Magyar Rádió eMeRton-díjjal tüntette ki. Német és angol nyelven beszél.

DÍJ

Regionális Príma Díj 2010 Színház és Filmművészet kategóriában

eMeRton díj 1992,

Az év Musical színésze1993

Jászai Mari díj 2013

A Szent György lovagrend és a Vitézi rend tagja

 

Forrás: http://www.sasvarisandor.hu/

Megosztom

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás