Jegyvásárlás Nyereményjáték

Sáfár Mónika

safar monikaSáfár Mónika 1991-ben végzett a budapesti Színház –és Filmművészeti Főiskola prózai tagozatán. Még főiskolai hallgatóként eljátszotta Tolcsvay-Müller Mária evangéliuma című rockoperájának címszerepét, majd a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött.

1993-ban a Budapesti Operettszínházban Jakobi Viktor Leányvásár című operettjének címszerepében debütált. Eljátszotta a legnépszerűbb operett primadonna szerepeket itthon és külföldön-, volt a Csárdáskirálynő Sylviája, a Víg özvegy Hannája, Marica grófnő, Cirkuszhercegnő, Luxemburg grófjának Angélája, a Mária főhadnagy Antóniája. Közben musical szerepekben is megcsillantotta képességeit. Belebújt a Miss Saigon Ellenjének, Elisabethnek, a La Mancha Lovagjában Dulcineanak bőrébe is.  

1996-ban a Magyar Állami Operaház meghívására elénekelte Strauss: A denevér című művének Rosalinda szerepét. Még ebben az évben Pál Tamás hívására a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatához szerződik, ahol elénekelte az operairodalom gyöngyszemeit így Tosca, Boito: Mefistofele (Margit), Verdi: Nabucco (Abigél). 2006-ban debütál Puccini: Turandot című operájának címszerepével a Magyar Állami Operaházban.Számtalan külföldi turné részese, több éve visszatérő vendége Japán színház-és koncerttermeinek.

A szegedi szabadtéri játékokon első alkalommal 1991-ben láthatta a közönség Tolcsvay-Müller: Mária evangéliumának művében Mária szerepében, majd 1992-ben a La Mancha lovagjában Aldonzat alakját formálta meg. 1994 és 1995-ben Miss Saigon Ellenjét alakította, 1996-1998-ig az Elisabeth címszerepében láthatta a közönség. 1998-ban Háry János Örzséjét énekelte, 1999-ben a Képzelt riport egy amerikai pop fesztiválról című darabban Beverlyt játszotta.  2014-ben a Madách Színház társulatával, a Mamma Mia című musicalben Rosie szerepében tér vissza a szegedi szabadtéri játékok színpadára.

Jelenleg a Madách Színházban Carlotta szerepét énekli az Operaház Fantomjában, és a Mary Poppins című musicalben Andrew kisasszony alakját személyesíti meg. 


Megosztom

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás