Jegyvásárlás

Szabó Dávid

Szabo David

Már hét évesen színpadon állt, gyermekszereplőként több musicalben is közreműködött, és tagja volt az Operaház Gyerekkórusának. Tizenöt évesen nyert felvételt a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójába, amelyet 2004-ben végzett el. Még ugyanebben az évben megkapta a Színész I. képesítést a színészkamarától. 

A musical és az operettek világában egyaránt otthonosan mozog. Győrben eljátszotta Ren Cormack szerepét a Footloose-ban.

Fontosabb szerepei a Budapesti Operettszínházban: West Side Story (Snowboy), Rómeó és Júlia (Mercutio), Lili bárónő (Frédi), Elisabeth (Rudolf), Mária evangéliuma (Gabriel Arkangyal), West Side Story (Baby John), A víg özvegy (Raoul de Saint Brioche), A Csárdáskirálynő (Bóni gróf), Dr. Bőregér (Orlowsky herceg), Oltári srácok (Abraham), Szép nyári nap (Péter), Szapáry (A Bajadér), Zuboly, Demetrius (Szentivánéji álom).

Turnéi az Operettszínház társulatával: Frankfurt, München, Nürnberg (operettgála, A Csárdáskirálynő), Shanghai (operettgála), Japán számos városában (operettgála, Dr. Bőregér), Tel Aviv (operettgála), San Diego (operettgála), Los Angeles (operettgála). Ezek mellett számos magyarországi nagyvárosban fellép operett- és musical gálákon a színház szervezésében.

Filmszerepei: Férfiakt és Örkény Lexikon - Esztergályos Károly rendezésében.

2007-ben ő kapta a Budapesti Operettszínházban a fiatal felfedezetteknek járó Marsallbot-díjat.

Az RTL Klub X-Faktor című tehetségkutatójában a legjobb négy között végzett, ezt követően - könnyűzenei karrierjének építése mellett -  továbbra is látható az Operettszínház produkcióiban. 

 

 

Forrás: http://www.operett.hu/

 

 

Megosztom

További előadásaink

Péter Bence Live

koncert

06. | 28.
Jegyvásárlás

Geszti - Monori - Tasnádi

Ezeregy éjszaka

world musical

07. | 05., 06., 07., 12., 13.
Jegyvásárlás

Kunze - Lévay

Rebecca

musical

07. | 26., 27., 28.
08. | 02., 03.
Jegyvásárlás