Jegyvásárlás Online kérdőív

Dancs Annamari

Dancs Annamari

Erdély legismertebb és legnépszerűbb könnyűzene énekesnője.

1981. március 11-én született Sepsiszentgyörgyön. Édesapja zenetanár, jelenleg erdélyi lemezkiadó-producer, Annamari managere, édesanyja tanítónő, testvére Zsolt, aki az énekesnő turné-koncert-managere és zenekarának dobosa.

Karrierje 1991-ben indult, amikor zeneiskolásként 4 éven keresztűl a Székely Mikó Kollégium Népi Együttes szólistájaként beutazta a Kárpát-medencét. 1996-ban kezdett könnyűzenét énekelni, emelett az iskolában zongorát és klasszikus éneket tanult. Annamari 2006-ban a Kolozsvári Zeneakadémia operaénekesi-szakán szerzett diplomát.

Az elmúlt években több, mint 1000 alkalommal lépett fel, nemcsak Erdélyben és Magyarországon, hanem többször Svédországban, Amerikában, Hollandiában és Szlovákiában is.
Több mint 130 dala, stúdiófelvétele 28 különböző hanghordozón (válogatáslemezen, maxi-cd-n, műsoros DVD-n) és 9 szólólemezen jelentek meg, 15 videoklipet forgatott a világ különböző pontjain ( Amerikában, Horvátoszágban, Svédországban, Velencében, Tunéziában, stb.).

2008-tól az énekesnő műsorvezetőként is bemutatkozik Román Televízió ZENEDOBOZ című zenés-ifjúsági műsorában. Az évek során a román és magyarországi média is felfigyelt rá, számos TV műsorba (RTL KLUB ,TV2, DUNA TV, ATV, HÁLÓZAT TV, PRO TV, ANTENA1, TVR, ROMANTICA, B1 , stb.) hívták meg.

A 2008-ban első erdélyi magyar szólistaként vett részt az Aranyszarvas Nemzetközi Fesztiválon, ahol Közönség–Népszerűség díjat nyert. Ugyanebben az évben az RMDSZ választási kampányában nemcsak énekesnőként szerepelt, hanem a Szövetség felkérésére képviselőjelöltként is bemutatkozott, Ausztrália valamint Észak és Dél Amerika térségében. A külföldön összegyűjtött szavaztokkal az énekesnő az erdélyi magyarság képviseletét erősítette.

 

Forrás:http://www.dancsannamari.com/

 

 

Megosztom

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás