Jegyvásárlás Online kérdőív

Dr. Herczeg Tamás (PhD),

a Szabadtéri Játékok igazgatója

ht

 

 

 

 A Szabadtéri Játékok mai működése

A Szabadtéri Játékok előadássorozata, építészeti környezete és különleges atmoszférája miatt, Európában egyedülálló fesztivál. A fesztivál, mai jelentésében egy város üzleti vállalkozása: a színvonalas kulturális attrakció turistákat is vonz, ezáltal a helyi szolgáltatások bevételeit növeli, miközben a város hírnevét erősíti.

Az európai fesztiválok szellemiségre jellemző kulcsfogalom az újrafelfedezés. Általános az a meggyőződés, mind a kultúrpolitikában, mind az egész színházi szakmában, hogy az intendánsok bátorsága és a művészi következetesség hozza el a tartós sikert a zenés műfajok fesztiváljainak. Merészen mutatnak be kortárs műveket és fedeznek fel újra elfelejtett darabokat, akkor is, ha ez kockázattal jár.

A Szabadtéri Játékok programkínálata megfelel az európai trendnek, emellett a menedzsment igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kulturális misszió és a valós közönségigény között. Ennek érdekében 2004 óta folyamatosan nézőkutatást végeztet, ennek eredményeire alapozza működési stratégiáját.

Current operation of the Open Air Festival

Due to its production repertoire, architectural setting and extraordinary atmosphere, the Szeged Open Air Festival is unique in Europe. In a contemporary sense, the Festival is a business enterprise: the high-level attraction draws tourists and brings income to the local service sector, all the while strengthening the city's reputation.

Rediscovery is the central concept in the thinking behind the European festival scene. The general conviction – in cultural policy as well as in the entire theatre profession – is that the courage of the festival director and artistic intention bring about lasting success for music festivals. They boldly present contemporary productions and rediscover forgotten works, even if this comes with a certain risk.

The Szeged Open Air Festival's program offerings are in line with the European trend, while the Festival's management is working hard to find the balance between its cultural mission and the expectations of its actual audience. To this end, continual audience polling has been carried out since 2004, and the results of these polls form the foundation of the Festival's operational strategy.

Megosztom

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás