Jegyvásárlás

Keresztes Tamás

 

Színművész a Katont_keresztesa József Színház tagja.

Születési idő, hely: 1978. március 24. (Debrecen)

 

Tíz éves, amikor egy nyári színésztáborban megismerkedik Porcsin Lászlóval, aki a két hetes turnus végén meghívta a nagy hírű debreceni alkotó műhelybe, az Alföld Színpadra. Ezt követően Pinczés István bevállogatta a Légy jó mindhalálig című musical gyermekszereplői közé. A darab bemutatója 1991. április 19-én volt a debreceni Csokonai Színházban. Ettől kezdve színpad közelben volt, úgyis mint az Ady Endre Gimnázium drámatagozatos osztályának tanulója. Érettségi után -néhány társával együtt- ígéretet kapott a színház igazgatójától, hogy foglalkoztatja, ha nem sikerül a félvételi az egyetemre. Erre a hátországra szüksége is volt, mivel csak a negyedik próbálkozása járt sikerrel. Az egyetemen Hegedűs D. Géza osztályába járt. Mesterei voltak még, többek között: Ascher Tamás, Bálint András, Benedek Miklós, Bodó Viktor, Karsai György, Lukáts Andor, Méhes László, Mundruczó Kornél, Zsámbéki Gábor, Zsótér Sándor. "Tanulóként" Bodó Viktor osztott rá szerepet a Katona-Kamra Motel című produkciójában. Az emlékezetes bemutató időpontja: 2003. október 17. Később ugyanitt a Csongor és Tündében is szerepet kapott. A diplomavédés után, szabadúszóként számított rá a "Katona". Rövid időn belül azonban szerződést kapott, mivel foglalkoztatásának finanszírozása gazdaságosabb volt ebben a formában. Sok rétű feladattal látja el a teátrum, klasszikus és modern produkciókban is.

 

Egyik meghatározó alkotója a Vajdai Vilmos által gründolt TÁP Színháznak. Találkozhatunk nevével más alternatív társulatok színlapján is. (Dumaszínház; A38-as hajó; Pince Színház)

 

A Dzsesztetés című darabban kivételes zenei tehetségét is bizonyíthatta a nagyérdemű előtt. Zenét, öccséhez -Keresztes Gáborhoz- hasonlóan autodidakta módon tanult. Több hangszeren virtuóz módon játszik; zenét szerez, hangszerel, saját építésű stúdiójában felvételeket kever. Billentyűse és szerzője a SADANT nevű formációnak

 

Díjai:

  • Színikritikusok Díja 2005 (2005 - a legígéretesebb pályakezdő)
  • POSZT, a Pesti Műsor Díja (2005 - a legjobb 30 év alatti színész)
  • Pukk-díj (2005)
  • Máthé Erzsi-díj (2005)
  • Junior Prima Díj (2008)
Megosztom

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás