Jegyvásárlás

Fischl Mónika

fischlmonika_2005

Születésnap:

július 14.

Foglalkozás:

színész, énekes

Tanulmányai:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola, magánének szak (1997)

 
A Liszt Ferenc Zeneakadémia magánének szakán diplomázott. 1997-ben kapta az első operettfőszerepét a Budapesti Operettszínházban, melynek azóta is tagja. 1999-ben Donizetti Don Pasqualéjának Norinájaként debütált a Magyar Állami Operaházban, ahol 2007-től a Varázsfuvolában az Éj királynőjét is énekli.   Leggyakrabban énekelt szerepe a Csárdáskirálynő Szilviája, amellyel óriási sikert aratott a bécsi Renaissance Theaterben 2001-ben és Mörbisch-ben, az operettek Mekkájában 2002-ben.

 

A Budapesti Operettszínház társulatával többször vendégszerepelt London, Baden-Baden, München, Amszterdam, Róma, Moszkva színházaiban, Japán, Kanada, Lipcse, Bécs, Délkelet-Ázsia és az Amerikai Egyesült Államok hangversenytermeiben.

 

Fontosabb szerepei: Donizetti: Don Pasquale (Norina), Verdi: Rigoletto (Gilda), Szirmai: Mágnás Miska (Rolla), Huszka: Mária főhadnagy (Mária), Strauss: A cigánybáró (Arzéna), Dr. Bőregér (Adél), Lehár: Luxemburg grófja (Angéle), A mosoly országa (Liza), Kálmán: A montmartre-i ibolya (Violetta), Marica grófnő (Marica), Csárdáskirályő (Szilvia).
Megosztom

További előadásaink

Tim Rice - Andrew Lloyd Webber

Jézus Krisztus Szupersztár

rockopera

07. | 02., 03., 04., 09., 10.
Jegyvásárlás

Magyar Állami Népi Együttes

Tánc-Ünnep

néptánc, koncert

07. | 23.
Jegyvásárlás

Juhász Levente - Szente Vajk - Galambos Attila

Puskás, a musical

musical

07. | 17., 18.
Jegyvásárlás