Jegyvásárlás

Forgács Péter

forgacs_peterForgács Péter (Eger, 1957. október 13.) magyar színész, zenész, rendező. 2011-től a Győri Nemzeti Színház igazgatója.

 

Édesapja Forgács Tibor, fiához hasonlóan (Jászai Mari-díjas) színész és zenész volt.

 

1981-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, játszott a Nemzeti Színházban, a Thália Színházban, az Operettszínházban. A Győri Nemzeti Színházban színész és rendező is, 2011-től a színház igazgatója.

 

Forgács Péter a legtöbbet szinkronizáló színészek egyike. Közel ötszáz filmben négyszázötven szerepet szinkronizált. David Hasselhoffnak huszonegyszer kölcsönzött magyar hangot (Knight Rider, Baywatch), de ő szinkronizálta Gil Grissom, (William L. Petersen) hangját is a CSI: A helyszínelők című sorozatban. Szinkron listáján több alkalommal találkozhatunk Ralph Fiennes, Ray Liotta és Tom Hanks nevével is.

 

A művész életében -neveltetése okán is- nagy szerepet játszik a zene. Főiskolás társaival, egy -a Nemzeti Színházban tartott- Illés együttes koncert hatására megalapították a Színészzenekart. Az alapítók, további névsora: Bubik István, Dunai Tamás, Gesztesi Károly, Makrai Pál, Sasvári Sándor, Sipos András.

 

Tevékeny részese a megújuló magyar musical színjátszásnak. Egyik főszereplője az Iglódi István által rendezett, 1980-ban bemutatott, főiskolás vizsgaelőadásnak, a West Side Story-nak. Találkozhatunk nevével a felújított Sakk illetve az Elizabeth magyarországi ősbemutatójának főszereplői között is.

 

Díjak:

Jászai-díj
Kisfaludy-díj
Emerton-díj

 

 

 

Megosztom

További előadásaink

Péter Bence Live

koncert

06. | 28.
Jegyvásárlás

Geszti - Monori - Tasnádi

Ezeregy éjszaka

world musical

07. | 05., 06., 07., 12., 13.
Jegyvásárlás

Kunze - Lévay

Rebecca

musical

07. | 26., 27., 28.
08. | 02., 03.
Jegyvásárlás