Jegyvásárlás

Náray Erika

naray_002Született: Eger, 1967. nov. 29.

 

 

Iskolái: 1974-1982: Egri Tanárképző Főiskola 2. számú gyakorló, zenei általános iskolája

1982-1986: Szentes, Horváth Mihály Gimnázium, dráma tagozat

1986-1990: Színház- és Filmművészeti Egyetem, prózai színész szak

1992-1996: Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola dzsessz ének szak

1988-2003: Főiskolásként a Vígszínházban és a Pesti Színházban, valamint az Operettszínházban szerez gyakorlatot, később vendégként Pécsett, Debrecenben, Szolnokon és a József Attila színházban szerepel.

2003-tól az Operettszínház tagja

 

 

Díjai: Súgó Csiga Díj, 2005


Zenei általánosba való felvételét csodás ének tanár nénijének köszönheti, aki meghatározó volt abban is, hogy Erika elsőként kezdett az osztályban, hangszeres zenét tanulni. 8 évig csellózott és csak azt sajnálja, hogy mellette nem zongorázott is. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően szerzett tudomást a szentesi Dráma Tagozatról, ahol négy csodás évet töltött el. Azóta sem tud úgy bemenni egy TV-be, rádióba, színházba, hogy ne találkozna valamelyik iskolatársával. A gimnázium után Szinetár Miklós osztályába került a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az akkor még Főiskola után, színházi szerepei mellett, zenekarokban énekelt és rátalált a szinkron. Számos ismert sorozatban hallhatjuk a hangját, melyben nem csak beszél, de gyakran énekel is. Legutóbbi nagy kedvence az Aranyhaj, melyben mint gonosz mostoha, sok rajongót szerzett a gyerekek köréből. A Szabadtéri Játékok visszatérő vendége, hiszen járt már itt mint Dajka az Operettszínház Rómeó és Júlia című produkciójával és a Hair-ben is láthattuk néhány éve.


Szerepei: Rómeó és Júlia (Dajka), Szépség és a Szörnyeteg (Teamama), Rebecca (Mrs. Van Hopper), Szép nyári nap (Rózsika, Panni néni), Kaukázusi Krétakör (Kormányzóné) Abigél (Gigus tanárnő)

 

Megosztom

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás