Jegyvásárlás Online kérdőív

Kocsis Dénes

kocsisd

 

(Makó, 1988. május 29. – ) magyar színész, musicalénekes.

 

 

Az énekelés és színészet szeretete már fiatal korában megmutatkozott. Játszott 13 évesen a A Hídember című filmben, mint Zichy fiú, majd a Harsányi Gábor színiskolának, késöbb a Bubik István színkörnek volt a tagja. 2006-ban az Erzsébetvárosi iskola dráma szakán érettségizett.

 

 

Az érettségi évében fél évig szerepelt a Barátok közt című tv-sorozatban, mint Jankovics Máté.

 

 

A Marquise együttessel 16 éves kora óta szerepel magyar és nemzetközi fesztiválokon mint prózai szereplő.

 

 

A középiskola elvégzése után közvetlenül a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiósa lett. Azóta az Operettszínházban játszik. Először kisebb szerepekben (Szépség és a szörnyeteg, Rudolf, Rómeó és Júlia, Szép nyári nap, Elisabeth, Hair), majd 2009-ben megkapta első főszerepét a Tavaszébredés című musicalben. 2010 decemberétől a Pécsi Nemzeti Színházban a Rudolf musical címszerepében látható.

 

 

2011-ben a Lévay Szilveszter Nemzetközi Énekverseny Duna Tv különdíjasa lett. Ezt követően két főszerepet is kapott a Miss Saigon és a Rómeó és Júlia című musicalekben.

 

 

2012-ben mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház a West Side Story című musicalt, amelyben Juronics Tamás Kossuth-díjas rendező rábízta a darab férfi főszerepét /Tony/.

 

A Szegedi Szabadtári Játékok közönsége a fiatal énekessel 2010-ben a Hair című musicalben találkozhatott, MacDonald az újonc szerepében.

Megosztom

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás