Jegyvásárlás Nyereményjáték

2019-es évad - rövid ajánlók

2019-es évad - rövid ajánlók

Hullámzó világ – Szöged népe, Betyárvilág

A Szegedi Szabadtéri újévada tánccal indul, a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel koprodukcióban készülő előadással ráadásul a megszokottnál egy héttel hamarabb, június 21-én és 22-én nyitjuk meg az évadot. A Hullámzó világ című kétrészes táncjáték tisztelgés Szeged városa előtt: a Szöged népe című első rész a 140 éve történt nagy szegedi árvíz eseményeinek állít emléket, a Betyárvilág pedig felidézi Rózsa Sándor korát.

We Will Rock You

Fergeteges Queen-musical érkezik a Szegedi Szabadtérire: két hétvégén keresztül, június 28-án, 29-én és július 5-én, 6-án láthatja a közönség a Dóm téren We Will Rock You-t! Összesen 24 Queen-sláger csendül fel a darabban, köztük olyan felejthetetlen számok, mint a Radio Ga-Ga, a Somebody To Love, a Bohemian Rhapsody, a We Are The Champions és természetesen a címadó dal, a We Will Rock You! A Queen-musicalt tavaly mutatták be először Magyarországon, a PS Produkció jóvoltából, Cornelius Baltus rendezésében, Kentaur díszlet- és jelmezterveivel, Túri Lajos Péter koreográfiájával és Miklós Tibor magyar dalszövegeivel.

Szerelmes Shakespeare

Folytatódik a Shakespeare-sorozat egy közkedvelt romantikus vígjátékkal! A Szerelmes Shakespeare, amit a Madách Színházban nagy sikerrel játszanak, most végre Szegedre is megérkezik július 12-én és 13-án. A hétszeres Oscar-díjas film alapján készült darab megidézi a drámaóriás alakját, és feleleveníti a Rómeó és Júliát ihlető szerelem történetét. A Madách Színházvendégjátékának rendezője Szirtes Tamás, aki a Szabadtéri több sikeres előadását isjegyzi, például a Macskákat vagy a négy éven át játszott Mamma mia!-t.

Aida

Az évad közepére kerül 2019-ben az operabemutató: július 26-án és 27-én láthatja a közönség Verdi csodálatos művét, az Aidát. Az olasz mester egyik legérettebb alkotását keveseknek kell bemutatni: viszont nemcsak a zenetörténetben, hanem a Szabadtéri történetében is kiemelt helyet kap ez az opera. Különleges jubileumot ünnepel 2019-ben az Aida – éppen 80 éve, 1939-ben mutatták be először a Dóm téren.

Titanic

Ismerünk mindannyian egy több mint százéves történetet, amely a mai napig nem hagyja nyugodni a fantáziánkat. Elsüllyedt egy hajó, tele álmokkal és álmodókkal. A Titanic hazai ősbemutatójának ad helyet a Szabadtéri augusztus 9-én, majd ez követően még öt estén láthatják: augusztus 10-én, 11-én, 16-án, 17-én és 18-án. A Broadway-sikert arató musicalt öt Tony-díjra jelölték, és el is nyerte mindet, köztük a legjobb musicalnek járó elismerést.

Don Juan

 A Moliére-komédiák újabb gyöngyszeme kerül az Újszegedi Szabadtéri színpadára, a Don Juan. A július 19-én, 20-án és 21-én látható komédiát szintúgy fémjelzik azok a tulajdonságok, amelyek a Moliére-sorozat korábbi darabjait, a Tartuffe-öt és az Úrhatnám polgárt is áthatották. A parttalan nyelvi játékosság, az ebből fakadó finom, de nem finomkodó humor és a szerző éleslátása, amely miatt sosem veszít aktualitásából a komédia.

Koldusopera

Humorral és iróniával átitatott zenésjáték Bertolt Brecht Koldusoperája, amelyet augusztus 2-án, 3-án és 4-én is láthatnak az újszegedi színpadon. Brechtnek ez a darab hozta meg az igazi áttörést, és népszerűsége azóta sem kopott meg. Sokaknak ismerősen csengenek az olyan híres számok belőle, mint a Cápadal, vagy a főszereplő, Bicska Maxi neve!

Hófehérke és a hét törpe

Igazi családi élmény is várja a Szabadtérire látogatókat – a Hófehérke és a hét törpe ezúttal családi mesebalettként kerül az újszegedi színpadra augusztus 16-tól 19-ig. Kocsák Tibor és Harangozó Gyula Hófehérkéje az Operaház legnagyobb sikere. Nemcsak itthon, hanem külföldön is hatalmas népszerűségre tett szert: Európában, Távol-Keleten és Ausztráliában is megvették az előadást, valamint a hongkongi művészeti fesztivál nyitódarabjaként is nagy sikerrel szerepelt. A titka az, hogy nemcsak a gyerekeket varázsolja el a jól ismert mese, hanem a felnőtteket is magával ragadja a klasszikus balett minden szépségével előadott történet. A gyerekekre tekintettel ezt a családi előadást egy órával hamarabb, 20 órakor kezdjük az újszegedi szabadtérin.

Megosztom

2018. augusztus 06.


Gyermekcastingot tartott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Novák Péter rendező meghallgatta az István, a király leendő gyermekstatisztáit Szegeden. Szörényi Levente és Bródy János rockoperájában, a Zikkurat Produkció előadásában léphetnek színpadra a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtó jelentkezők augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

2024. március 13.

Részletek

Táncos meghallgatást hirdet a Szegedi Szabadtéri

Táncművészeket keres Rebecca című, önállóan bemutatandó produkciójába a Szegedi Szabadtéri Játékok. Március 25-ig adhatják be jelentkezésüket, akik Tihanyi Ákos koreográfus vezetésével részt kívánnak venni a Michael Kunze és Sylvester Lévay nagyszabású musicaljének színpadra állításában.

2024. március 11.

Részletek

Dedikált CD-n az Ezeregy éjszaka slágerei

Dedikált CD-n is elérhető Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljének zenei anyaga. Az albumot az érdeklődők a Szegedi Szabadtéri Játékok online jegyvásárló felületén és a szegedi Fesztivál Jegyirodában is beszerezhetik a készlet erejéig.

2024. március 06.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás