Jegyvásárlás Nyereményjáték

Indiana Jones az űrben

Indiana Jones az űrben

Sci-fi cowboyok, gyönyörűen világított, hatalmas földgömb, nyolc méter magas híd az űrállomáson, libabőrt okozó hazai operahangok és az “álmodozó” Paul Potts A bolygó hollandi színpadán: pénteken ezzel az előadással startol a 85 éves Szegedi Szabadtéri Játékok. Hogy mire számíthatnak a nézők, arról a munka lázában égő stáb beszélt a sajtónak a minap.

Már teljes gőzzel folynak A bolygó hollandi próbái a Szegedi Szabadtéri Játékokon, az eddig átélt élményekről vasárnap sajtótájékoztató keretében mesélt a stáb. Az eseményen Paul Potts, az előadás sztárvendége is részt vett, Szabó Máté rendező és a kiváló hazai operénekesek, László Boldizsár, Rálik Szilvia, Kálmándy Mihály, Wiedemann Bernadett és Altorjay Tamás mellett.

“Előző éjjel világítottam, és egészen fantasztikus pillanatban volt részünk a kollégákkal - kezdte az izgalmas napok elemzését Szabó Máté. - Amikor a díszlet egyik legszebb elemét, a hatalmas földgömböt megvilágítottuk az egyik oldalról, és éppen akkor hunytak ki a dóm fényei, egy rövid pillanatig valóban úgy éreztük, mintha a világűrben lennénk.”

A rendezői koncepció szerint az univerzumba helyezett opera különleges díszletet kapott Khell Csörsz tervezőtől, melynek fontos része a meredek talapzat és egy közel nyolc méter magasan lévő hídelem. Ez persze speciális munkát, gyakran erőt próbáló attrakciókat kíván a szereplőktől is. Rálik Szilvia, aki Sentát alakítja a Wagner-operában, saját bevallása szerint kicsit izgul is a mozgó hídon való éneklés miatt.

László Boldizsár egyenesen Indiana Jones-nak érzi magát Füzér Anni látványos, modern jelmezében. “Tegnap már szinte követeltem a vagány ruha mellé egy ostort, de Máté azt mondta, nem kapok, mert én magam vagyok az ostor - mondja nevetve. - A karakterben az tetszik, hogy a többiek mellett ő az egyedüli igazán földön járó szereplő, aki Sentát is megpróbálja visszarántani maga mellé.”

Az űrcowboyok és tejútszerűen hullámzó, sci-fi ruhaköltemények mellett Wiedemann Bernadett olaszos fekete kösztüme szinte konzervatívnak tűnik. Ő maga azt mondta színpadi megjelenéséről, hogy a jelmez elsőre megadta a karakter igazi jellemét: “a fekete ruhában a piros ékszerekkel és piros lakktáskával úgy nézek ki, mint egy igazi olasz La Mamma!”

A szereplők egytől egyig úgy nyilatkoztak, hogy csodálatos a közös munka, Kálmándy Mihály kiemelte, hogy nagyon harmonikusan dolgoznak együtt Szabó Máté rendezővel. Altorjay Tamás szerint a próbákon hallgatva Wagner zenéjét a Szegedi Szimfonikus Zenekartól úgy érzi, olyan érzelmek kavarognak a német mester muzsikájában, hogy a mű kifejezetten kiált ezért a hatalmas színpadért és a Dóm tér monumentalitásáért.

Szabó Máté Paul Potts karakteréről elmondta: viszonylag kis szerepből dolgoznak ki egy nagyon érdekes költői eseményt. Paul egy álmodozó figurát játszik Kormányosként, aki hazavágyik a messzeségből. A Britain’s Got Talent első nyertese, a világ 44 országában ünnepelt sztárként koncerteket adó Paul Potts így nyilatkozott a sajtótájékoztatón: “Szeged csodálatos város, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. A tegnapi próba kitűnően sikerült. Lenyűgöz ez a hatalmas színpad. Csodálatos kihívás egy énekesnek, hogy ilyen körülmények közt dolgozhat, nagyon várom a szereplést.”

Megosztom

2016. június 27.


Gyermekcastingot tartott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Novák Péter rendező meghallgatta az István, a király leendő gyermekstatisztáit Szegeden. Szörényi Levente és Bródy János rockoperájában, a Zikkurat Produkció előadásában léphetnek színpadra a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtó jelentkezők augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

2024. március 13.

Részletek

Táncos meghallgatást hirdet a Szegedi Szabadtéri

Táncművészeket keres Rebecca című, önállóan bemutatandó produkciójába a Szegedi Szabadtéri Játékok. Március 25-ig adhatják be jelentkezésüket, akik Tihanyi Ákos koreográfus vezetésével részt kívánnak venni a Michael Kunze és Sylvester Lévay nagyszabású musicaljének színpadra állításában.

2024. március 11.

Részletek

Dedikált CD-n az Ezeregy éjszaka slágerei

Dedikált CD-n is elérhető Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljének zenei anyaga. Az albumot az érdeklődők a Szegedi Szabadtéri Játékok online jegyvásárló felületén és a szegedi Fesztivál Jegyirodában is beszerezhetik a készlet erejéig.

2024. március 06.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás