Jegyvásárlás Nyereményjáték

Gyereknap, Drogcsapda, statisztaválogatás a REÖK-ben

Gyereknap, Drogcsapda, statisztaválogatás a REÖK-ben

Sűrű hétvégére készül a palota. A Drakula utolsó tánca című Szabadtéri-előadáshoz kapcsolódnak idén a gyereknapi programok, majd az utolsó Városszél-előadást láthatják a nézők vasárnap. Szombaton az Ének az esőben produkcióba keresnek statisztákat a produkció alkotói.

Május utolsó vasárnapján, 29-én is várja a látogatókat a Reök-palota, méghozzá különleges gyereknapi rendezvénnyel. Ha külsőleg nem is változik tetőtől-talpig Drakula kastélyává, gyereknapi programjában mégis a legendás vámpírgróf szellemét idézi meg jövő hét végén, 10 órától délután 4i-g a palota.

A leghíresebb vérszívó alakja ihlette a Szegedi Szabadtéri idei második bemutatóját, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes erdélyi népzenére írt, meseszerű táncelőadását. A REÖK ebből az alkalomból a Drakula-tematikára fűzte fel gyereknapi programját, ami arra is alkalmat teremt, hogy minél több gyermek ismerkedjen meg Erdély és a néptánc világával.

Ehhez a legfőbb segítséget a Szeged Táncegyüttes nyújtja, 12 órától bemutatóval, majd tánctanítással ismertetik meg minden érdeklődővel a néptánc csínját-bínját. A népviseletet fel is próbálhatják a gyerekek, sőt hogy hogyan állnak rajtuk a gyönyörű ruhák, azt fényképen is megörökíthetik.

A bevállalósabbak az alagsori kincsvadászaton is megmérettethetik magukat, mintha csak a gróf kastélypincéjébe merészkednének le, bátorságukért pedig jutalmat nyerhetnek. A vámpír-mánia a további programokon is jelen lesz: témába vágó motívumok készülnek majd az origamis asztalnál, Mihály Orsolya arcfestésénél. Játékosan megjelenik a véres legenda a Coffeeshop kínálatában is, és vámpíros rajzfilmet nézhetnek a kicsik az ideiglenes vetítőteremben.

Csak ezen a napon 20 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg belépőiket az érdeklődők a Szabadtéri július 8-án és 9-én színre kerülő előadását, a Keresztes Ildikó és Novák Péter szereplésével színre kerülő Drakula utolsó táncát.

A gyereknapi program után a felnőttek figyelmére számít a palota. Megrázó történettel zárul a népszerű Városszél sorozat vasárnap. Réczei Tamás rendezésében Poroszlay Kristóf színművész egy drogfüggő fiú kálváriáját tolmácsolja, akit Romániában végül rabszolgaságba taszítanak, és az Interpol is nyomoz utána.

Az igaz történet főszereplője a drogfüggő Tamás, aki már gyerekkorában megtapasztalta a poklot. Osztályfőnöki és igazgatói megrovásai miatt anyja két hétre a WC-be zárta, és csak az iskolába engedte onnan. Fiatal felnőttként elindult a lejtőn, az út pedig egészen a drogfüggőségig vezetett, majd modernkori rabszolgává tették Romániában.

Fogságából csak a szüleinek küldött e-mail üzenetein keresztül tudott jelt adni magáról. Hogy az Interpolnak hogy sikerült a nyomára bukkannia, a fiú elbeszéléséből bontakozik ki, melyet most a nagyközönség is meghallgathat a Városszél előadásán. Az eset hiteles feldolgozásához az Anthropolis Egyesület szakértői, Mihalkó Viktória és Nagy Balázs voltak a rendező, Réczei Tamás segítségére.

Az előadásra szóló belépő 600 Ft, SZTE hallgatóknak és Délmagyarország előfizetőknek a jegy árából 10% kedvezményt biztosít a palota. A Városszél felolvasószínházi sorozat a Délmagyarország együttműködésével és az NKA támogatásával jött létre.

Az Ének az esőben statisztáit keresik szombaton

20 és 50 év közötti férfiakat és nőket keresnek a szuperprodukció alkotói május 28-án, szombaton 10 órától a REÖK-ben. Ének- vagy tánctudás nem szükséges, de a bátrabb jelentkezők akár egy-egy mondatos megszólalási lehetőséget is kaphatnak az előadásban. Nem mellesleg olyan sztárokkal léphetnek egy színpadra, mint Gálvölgyi János, Szulák Andrea, Szinetár Dóra, Kerényi Miklós Máté vagy Gömöri András Máté.

Megosztom

2016. május 24.


Gyermekcastingot tartott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Novák Péter rendező meghallgatta az István, a király leendő gyermekstatisztáit Szegeden. Szörényi Levente és Bródy János rockoperájában, a Zikkurat Produkció előadásában léphetnek színpadra a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtó jelentkezők augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

2024. március 13.

Részletek

Táncos meghallgatást hirdet a Szegedi Szabadtéri

Táncművészeket keres Rebecca című, önállóan bemutatandó produkciójába a Szegedi Szabadtéri Játékok. Március 25-ig adhatják be jelentkezésüket, akik Tihanyi Ákos koreográfus vezetésével részt kívánnak venni a Michael Kunze és Sylvester Lévay nagyszabású musicaljének színpadra állításában.

2024. március 11.

Részletek

Dedikált CD-n az Ezeregy éjszaka slágerei

Dedikált CD-n is elérhető Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljének zenei anyaga. Az albumot az érdeklődők a Szegedi Szabadtéri Játékok online jegyvásárló felületén és a szegedi Fesztivál Jegyirodában is beszerezhetik a készlet erejéig.

2024. március 06.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás