Jegyvásárlás Nyereményjáték

Már próbál az Ének az esőben stábja

Már próbál az Ének az esőben stábja

  Szélesvásznú, látványos produkcióban varázsolják az alkotók a szegedi Dóm térre a hollywoodi álomgyár varázslatos, bájos világát. Az Ének az esőben musical próbáit már elkezdték, a fergeteges bemutató augusztus 12-én lesz.

Izgatottan és jókedvűen érkeztek meg a művészek, köztük Szulák Andrea, Gálvölgyi János, Szinetár Dóra, Szabó P. Szilveszter és természetesen a főszereplők, Gömöri András Máté, Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté a próbaterembe, hogy megkezdjék azt a próbafolyamatot, ami a következő hónapjaikat kitölti majd. Elindult a kemény munka: megtartották az idei évad egyik leginkább várt produkciójának, az Ének az esőben musicalnek az olvasópróbáját.

Szulák Andrea elárulta, a legendás film, mely Hollywood aranykorát is felidézi, gyerekkora egyik meghatározó moziélménye. A két kisebb szerepet, melyet rá osztottak a készülő előadásban, igazi ajándéknak tartja. Gömöri András Mátét is elkaptuk pár szó erejéig. A fiatal, jóképű színművész óriási teljesítménynek tartja, hogy az 1952-es film minden egyes másodperce, a jelmezek, a látvány még ma is ilyen erővel tud hatni a nézőkre. Nagy kedvence a világsikerű mozi Dancs Annamarinak is, éppen ezért boldog, hogy ő játszhatja el az egyik főszerepet benne.

8F1A7037

 

 

Az előadás a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház koprodukciójában jön létre, és augusztus 12-től öt estén keresztül látható a szegedi Dóm téren. Lőrinczy György, a Nagymező utcai teátrum főigazgatója elmondta: a két színház jó kapcsolata már számos nagy zenés sikert adott a magyar színházi életnek az elmúlt évek, évtizedek során, így az Elisabeth-et, a Rudolfot, a Valahol Európábant vagy a Szentivánéji álmot. “Ennek az együttműködésnek is nagyon örülünk. Az Ének az esőben kétségkívül biztos siker. Egy gyönyörű, szélesvásznú szép mesét képzelek el magam előtt, ami sokféle színházszerető nézőt megszólít.” A szegedi nyári bemutató után, a következő színházi évadban az Operettben lesz látható a musical.

Harangozó Gyula rendező és a Szegedi Szabadtéri művészeti igazgatója Londonban már látta az előadást, de akkor még álmában sem gondolt arra, hogy egyszer meg is rendezheti a darabot. Segítő kezet ebben társrendezőként Somogyi Szilárdtól kap, aki számos alkalommal bizonyította már a Dóm téren, hogy tökéletes ismerője a hatalmas színpadnak.

A koncepció szerint az alkotók nem szeretnének modernizálni, visszavarázsolják a nézők elé azt a bájos, gazdag, varázslatos hangulatot, amit a hollywoodi álomgyár jelent hosszú évtizedek óta a mozilátogatóknak. Nem a legendás filmet kívánják lemásolni, új élményekkel szeretnék gazdagítani a közönséget.

Az előadás látványáért Horgas Péter díszlettervező felel. “A díszlet számos elemében visszaköszönnek majd a mozira mint műfajra utaló jelek - hangsúlyozta a rendező. - Filmszalagok, tárcsák alkotják majd azt a grandiózus stúdióhangulatot, amiben a darabunk játszódik.” Ebbe a szürkés, fémes hangulatba illeszkedik majd kiválóan Velich Rita több tucat gyönyörű, színes jelmeze. A tervezőnő szerelmese ennek a korszaknak, úgyhogy igazi örömmel lubickolhatott a feladatban: a tollas kalapok, szűk tweedszoknyák, végtelen gyöngysorok és szabadesésű zsorzsettruhák, elegáns öltönyök és ballonkabátok világában.

IMG 0279 1

Koreográfusként Lőcsei Jenő irányítja majd a csapatot. A szteppnek óriási szerepe lesz a készülő előadásban, mindannyiunk memóriájába beleégett a filmből Gene Kelly jókedvű tánca az esőben és a lámpaoszlop körül: a sztepptáncokat Hajdu Anita tanítja be a szereplőknek és a tánckarnak.

Az Ének az esőben szegedi előadásait augusztus 12-én, 13-án, 14-én, 19-én és 20-án láthatják a nézők a Dóm téren.

 

 

Megosztom

2016. május 23.


Gyermekcastingot tartott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Novák Péter rendező meghallgatta az István, a király leendő gyermekstatisztáit Szegeden. Szörényi Levente és Bródy János rockoperájában, a Zikkurat Produkció előadásában léphetnek színpadra a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtó jelentkezők augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

2024. március 13.

Részletek

Táncos meghallgatást hirdet a Szegedi Szabadtéri

Táncművészeket keres Rebecca című, önállóan bemutatandó produkciójába a Szegedi Szabadtéri Játékok. Március 25-ig adhatják be jelentkezésüket, akik Tihanyi Ákos koreográfus vezetésével részt kívánnak venni a Michael Kunze és Sylvester Lévay nagyszabású musicaljének színpadra állításában.

2024. március 11.

Részletek

Dedikált CD-n az Ezeregy éjszaka slágerei

Dedikált CD-n is elérhető Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljének zenei anyaga. Az albumot az érdeklődők a Szegedi Szabadtéri Játékok online jegyvásárló felületén és a szegedi Fesztivál Jegyirodában is beszerezhetik a készlet erejéig.

2024. március 06.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás