Jegyvásárlás OMW-Goodwill nyereményjáték Párizsi út nyereményjáték

Gyereknap Drakula gróffal a REÖK-ben

Gyereknap Drakula gróffal a REÖK-ben

Néptánccal, kincskereséssel, erdélyi finomságokkal és további meglepetésekkel várja gyereknapi látogatóit a REÖK. A Drakula utolsó tánca című Szabadtéri-előadáshoz kapcsolódnak idén a palota programjai.

Május utolsó vasárnapján, 29-én is várja a látogatókat a Reök-palota, méghozzá különleges gyereknapi rendezvénnyel. Ha külsőleg nem is változik tetőtől-talpig Drakula kastélyává, gyereknapi programjában mégis a legendás vámpírgróf szellemét idézi meg jövő hét végén, 10 órától délután 4i-g a palota.

A leghíresebb vérszívó alakja ihlette a Szegedi Szabadtéri idei második bemutatóját, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes erdélyi népzenére írt, meseszerű táncelőadását. A REÖK ebből az alkalomból a Drakula-tematikára fűzte fel gyereknapi programját, ami arra is alkalmat teremt, hogy minél több gyermek ismerkedjen meg Erdély és a néptánc világával.

Ehhez a legfőbb segítséget a Szeged Táncegyüttes nyújtja, 12 órától bemutatóval, majd tánctanítással ismertetik meg minden érdeklődővel a néptánc csínját-bínját. A népviseletet fel is próbálhatják a gyerekek, sőt hogy hogyan állnak rajtuk a gyönyörű ruhák, azt fényképen is megörökíthetik.

A bevállalósabbak az alagsori kincsvadászaton is megmérettethetik magukat, mintha csak a gróf kastélypincéjébe merészkednének le, bátorságukért pedig jutalmat nyerhetnek. A vámpír-mánia a további programokon is jelen lesz: témába vágó motívumok készülnek majd az origamis asztalnál, Mihály Orsolya arcfestésénél. Játékosan megjelenik a véres legenda a Coffeeshop kínálatában is, és vámpíros rajzfilmet nézhetnek a kicsik az ideiglenes vetítőteremben.

Csak ezen a napon 20 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg belépőiket az érdeklődők a Szabadtéri július 8-án és 9-én színre kerülő előadását, a Keresztes Ildikó és Novák Péter szereplésével színre kerülő Drakula utolsó táncát.

 

Utolsó Városszél: Drogcsapda

 

Szintén május 29-én, 19 órától látható a REÖK népszerű felolvasószínházi sorozatának befejező része. Réczei Tamás rendezésében ez alkalommal Poroszlay Kristóf szegedi színművészt láthatjuk. Az igaz, megrázó történet egy drogfüggő srácról szól, aki Romániában rabszolgasorsba kényszerül. Innen küld e-mail üzeneteket a szüleinek arról, miket lát maga körül, és így kezdi el keresni még az Interpol is. Az előadásra belépőjegy már váltható, 600 Ft-ért. Délmagyarország-előfizetőknek és SZTE-hallgatóknak 10% kedvezményt biztosítanak a jegy árából.   

Megosztom

2016. május 20.


Mesebeli utazás a tánc szárnyán – interjú a Tiszavirág Néptáncegyesület elnökével, Tóth Gáborral

A Tiszavirág Néptáncegyesület 2016 óta szerves, mondhatni megkerülhetetlen része a szegedi és Szeged környéki hagyományőrző életnek. Ezúttal nem kisebb fába vágták a fejszéjüket, mint hogy nagyszabású gálaestjükkel megnyissák az Újszegedi Szabadtéri Színpad idei műsorfolyamát. Az előadás kapcsán az egyesület elnökével, Tóth Gáborral beszélgettünk.

2024. április 18.

Részletek

Önkéntes fesztiválkoordinátorokat keres a Szegedi Szabadtéri Játékok

A Szegedi Szabadtéri Játékok idén is várja leendő fesztiválkoordinátorainak jelentkezését. Olyan, 18. életévüket betöltött önkénteseket keresnek, akiknek mindene a kultúra, és szívesen kivennék részüket a Fesztivál 2024-as évadának lebonyolításából, a Dóm téri és Újszegedi Szabadtéri Színpad munkájából.

2024. április 16.

Részletek

Nyerj francia álomutazást a Szegedi Szabadtéri Játékokkal!

A Szabadtéri nemcsak a nyarat teszi feledhetetlenné - játssz velünk, és nyerj partnereddel őszi kiruccanást a szerelem, a művészet és a bohém Nouvelle Vague-életérzés szülőföldjére!

2024. április 15.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás