Jegyvásárlás

Statisztaválogatót tartott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Statisztaválogatót tartott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Meghallgatáson vettek részt a Szegedi Szabadtéri Játékok Rebecca-bemutatójának leendő statisztái. Tihanyi Ákos koreográfus a hétvégén találkozott a legígéretesebb jelentkezőkkel, akik közül kikerülnek majd, akik részt vehetnek a Béres Attila rendezésében debütáló Lévay-Kunze musicalben a Dóm téren.

Negyvenkét reménybeli statiszta gyűlt össze szombaton a Szegedi Nemzeti Színházban, akik egytől egyig a Szegedi Szabadtéri Játékok idei önálló nagyszínpadi bemutatója, a Rebecca szereplőgárdájához szeretnének csatlakozni. A készülő produkció koreográfusa, Tihanyi Ákos, asszisztensével, Szűts Ritával a színház Imre Zoltán Balett-termébe hívta össze azokat a jelölteket, akik a nagyszámú jelentkező közül a legesélyesebbeknek találtattak az előzetes válogatás során. A Seregi László-díjas koreográfus korábban is hangsúlyozta, nem feltétlenül a színpadi tapasztalatok megléte vagy hiánya alapján kívánt különbséget tenni a pályázók között, hanem a minél gyorsabb tanulási képességet, talpraesettséget, határozott, karakteres jelenlétet kereste a leendő statisztákban.

A beérkezett pályázatok közül harmincnyolc felnőtt és négy gyermek kapott lehetőséget arra, hogy személyesen is bizonyítson. A meghallgatás alkalmával a legfiatalabbak kerültek sorra először. A gyermekstatisztának jelentkezett kisfiúk fiatal koruk ellenére egytől egyig bátran és ügyesen mutatkoztak be a táncművész-koreográfusnak. Volt köztük, akit a tánc iránti szeretete vonzott a színpadra, olyan is, aki több zenés előadásban és filmekben, és volt, aki prózai darabokban mutatta meg korábban a tehetségét. Akit Tihanyi Ákos Béres Attila rendezővel közösen kiválaszt majd közülük, a musical második felvonásában jut majd különleges szerephez.

A felnőttek közül a férfi jelentkezőket szólították elsőként. A koreográfus elárulta, többféle feladat vár a statisztákra az előadás során, többek között a táncos a tömegjelenetek kibővítése, és alkalmanként egyes díszletelemek, kellékek kezelése, mozgatása.
Az urak, majd később a hölgyek is az úgynevezett „strandképben” próbálhatták ki magukat – előbb számolásra, majd zenére egy rövid lépéskombinációval mutatták be ritmusérzéküket, kiállásukat, memóriájukat. A próbaszituációt modellezve először segítséggel, majd önállóan járták le a begyakorolt részletet; majd különféle helyzetgyakorlatokkal tesztelte rögtönzőkészségüket a koreográfus. A tanultakról előbb közösen, majd kis csoportokban adtak számot.

Tihanyi Ákos elégedetten zárta a jó hangulatú castingot, amelynek eredményeképpen új közreműködőkkel gyarapodik majd Michel Kunze és Sylvester Lévay Rebecca című musicalének stábja. A kiválasztottakat a Szabadtéri munkatársai rövidesen értesítik majd. A statiszták Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Udvaros Dorottya mellett léphetnek hazánk legnagyobb színpadára, Horesnyi Balázs díszleteiben és Velich Rita jelmezeiben. A Szegedi Szabadtéri Játékok július 26-án mutatja be a nagy sikerű előadás első szabadtéri produkcióját, amelyet további 4 alkalommal láthat majd a Dóm tér közönsége.

Megosztom

2024. május 27.


Új színpaddal épül-szépül az Újszegedi Szabadtéri Színpad

Hamarosan készenáll az évadkezdésre a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpada, amely felújított padozattal várja idei fellépőit. A munkálatokról Barnák László főigazgató és Várkonyi Miklós műszaki vezető sajtóbejárás keretében számolt be.

2024. május 22.

Részletek

Ismét Superbrands díjas a Szegedi Szabadtéri Játékok

Harmadik alkalommal is kitüntette a Superbrands független szakértőkből álló Bizottsága a Szegedi Szabadtéri Játékokat. 2011 és 2022 után a Fesztivál idén is a legsikeresebb, erős szakmai hitellel bíró hazai márkák egyikének bizonyult.

2024. május 21.

Részletek

Színházi kiválóságok emlékeznek Cseh Tamásra a Szegedi Szabadtérin

Színészlegendákkal érkezik Szegedre Hrutka Róbert Cseh Tamás-emlékestje, a „Csönded vagyok”. Az ikonikus zenész Bereményi Gézával közös dalait Udvaros Dorottya, Nagy-Kálózy Eszter, Für Anikó, Cserhalmi György, Rudolf Péter, Szegezdi Róbert és Gubik Petra kelti életre az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

2024. május 16.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás