Jegyvásárlás OMW-Goodwill nyereményjáték Párizsi út nyereményjáték

Konkoly mozgalmas fotórealizmusa

Konkoly mozgalmas fotórealizmusa

A Reök-palotában már elkezdődött a hosszú, forró indián nyár… Konkoly Gyula festőművész 16 éven felülieknek szóló kiállításán színpompás bikiniben ünneplik a kortárs festészet izgalmait a képek kicsattanó kedvű alanyai.

A 60-as években induló magyar avantgarde művészet egyik legmeghatározóbb alakjának kiállítása kifejezetten a Reök-palota tereire lett adaptálva. A művész jól ismert strandos, tengerparti sorozatának bemutatása mellett láthatóak egészen friss művek is. Több mint hatvan nagyméretű, színpompás, eleven, látványos és mozgalmas alkotás várja az érdeklődőket a kiállítótermekbe.  

Konkoly Gyula a 60-as években indult magyar avantgarde, az úgynevezett Iparterv csoport meghatározó alakja. Kiállításain a nyugati pop art irányzatának a festészetbe való beemelésével és megbotránkozást keltő installációival szerzett hírnevet, - a hatóságok részéről viszont heves elutasítást. Övé az első magyarországi egyéni konceptuális kiállítás a Fényes Adolf teremben. Itt újszerű fogalmi nyelvezetével, különös anyagféleségek és tárgyak esztétikumának felmutatásával jelölte ki a az esztétikai- és politikai rendszerkritikus képzőművészet hazai útjait. Az illegális Dokumentum 69-70  kiadójaként a megjelenés másnapján el kellett hagyta az országot. 1972-es manifesztuma a neoavantgárd haláláról szól. Párizsban sikeres grafikusként dolgozott, könyvborítóinak, filmplakátjainak száma megközelíti az ezret. A képzőművészethez hazatérésével azonos időben, a 80-as években tért vissza. Azóta plasztikusan formált és festett elemekből szerkesztett, nagyméretű installációk, narratív művek, geometrizálást és fotórealizmust társító látványos és mozgalmas vizuális alkotások születnek ecsetje nyomán. Konkoly új korszakát bravúros ecsetkezelés, újragondolt festészeti megoldások és csak rá jellemző látásmód jellemzi. A színek és dimenziók váratlan egymásmellettisége, a testek precizitása, a fény-képek pillanatának ereje és a táj aktív jelenléte teszi attraktívvá és mindenkor gondolatgazdaggá festészetét.

Megosztom

2016. szeptember 01.


Mesebeli utazás a tánc szárnyán – interjú a Tiszavirág Néptáncegyesület elnökével, Tóth Gáborral

A Tiszavirág Néptáncegyesület 2016 óta szerves, mondhatni megkerülhetetlen része a szegedi és Szeged környéki hagyományőrző életnek. Ezúttal nem kisebb fába vágták a fejszéjüket, mint hogy nagyszabású gálaestjükkel megnyissák az Újszegedi Szabadtéri Színpad idei műsorfolyamát. Az előadás kapcsán az egyesület elnökével, Tóth Gáborral beszélgettünk.

2024. április 18.

Részletek

Önkéntes fesztiválkoordinátorokat keres a Szegedi Szabadtéri Játékok

A Szegedi Szabadtéri Játékok idén is várja leendő fesztiválkoordinátorainak jelentkezését. Olyan, 18. életévüket betöltött önkénteseket keresnek, akiknek mindene a kultúra, és szívesen kivennék részüket a Fesztivál 2024-as évadának lebonyolításából, a Dóm téri és Újszegedi Szabadtéri Színpad munkájából.

2024. április 16.

Részletek

Nyerj francia álomutazást a Szegedi Szabadtéri Játékokkal!

A Szabadtéri nemcsak a nyarat teszi feledhetetlenné - játssz velünk, és nyerj partnereddel őszi kiruccanást a szerelem, a művészet és a bohém Nouvelle Vague-életérzés szülőföldjére!

2024. április 15.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás