Jegyvásárlás OMW-Goodwill nyereményjáték Párizsi út nyereményjáték

Bejelentették a Szegedi Szabadtéri 2017-es műsorát

Bejelentették a Szegedi Szabadtéri 2017-es műsorát

Alighogy véget ért az idén 85 éves fesztivál 2016-os programja, máris évadot értékelt a Szabadtéri. Több mint 72ezren voltak kíváncsiak az előadásokra. A következő nyár műsorát is meghirdették: új bemutatóként jön a Notre Dame-i toronyőr, a Vízkereszt vagy amit akartok és a Tosca.

Augusztus 27-én, a Tévedések vígjátékával véget ért a Szegedi Szabadtéri Játékok 2016-os, jubileumi évada. Herczeg Tamás igazgató a mai sajtótájékoztatón elmondta: a korábbi években teljesítőképessége csúcsát érte el az idén 85 éves fesztivál.

Idén a két helyszínen, a Dóm téri játszóhelyen és az Újszegedi Szabadtéri Színpadon 13 produkciót láthatott 26 előadásban a közönség. Minden műfaj, így az opera, tánc, operett, musical, próza, szimfonikus koncert is képviseltette magát a népszínházi kínálatban, sőt egy újdonság, az újcirkusz is várta az érdeklődőket idén. Összesen 72.294 néző volt kíváncsi a műsorra. Az előadások bruttó jegyárbevétele 505 millió Ft.

Harangozó Gyula művészeti igazgató visszatekintett az évad sikerelőadásaira, kiemelve, hogy a népszerű, könnyed nyáresti szórakozást nyújtó produkciók mellett fontos művészi vállalásokat is eredményesen teljesítettek. Ilyen volt rögtön a nyitóelőadás, A bolygó hollandi, melyet a Dóm téren először rendező Szabó Máté vitt színre látványos megoldásokkal. Wagnertől most először láthatott egész estés darabot a Szabadtéri közönsége.

Nagy vállalás volt a másik fontos új bemutató, az Ének az esőben a művészeti igazgató rendezésében. Somogyi Szilárd társrendezővel fergeteges fesztiválelőadást varázsoltak a hollywoodi musicalből, melyben egyedülálló és nagy kihívást jelentő technikával még az eső is eleredt a színen.

A Dóm téri színpadon vitte színre a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Drakula utolsó táncát, vendégelőadásként láthatták a nézők a Budapesti Operettszínháztól az Én és a kisöcsémet, visszatérő szuperprodukcióként pedig a Mamma Mia!-t és A nyomorultakat a Madách Színház csapatával. A kedvelt, elmaradhatatlan Szabadtéri-program, az Ajándékkoncert különleges élményt adott idén a nézőknek: a Szegedi Szimfonikus Zenekar Pál Tamás vezényletével és Bogányi Gergely zongoraművész illetve csodazongorája közreműködésével játszottak lenyűgöző dallamokat. Szintén tavalyról tért vissza a szezonzáró Tévedések vígjátéka, ismét teltházzal bizonyítva, hogy a prózának helye van a Dóm téren.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad előadásai közül a Duda Éva Társulat különleges újcirkusz produkcióját, a Virtust emelték ki, mivel ebben a műfajban eddig még sosem láthatott előadást a szegedi közönség. Ráadásul ilyen műszaki igényű produkció sem volt még a liget színpadán. Büszke a menedzsment A tanú c. produkcióra is, ami önálló bemutató volt Újszegeden, és nagyon szerette a közönség, sikerrel ment két teltházas előadásban. Újszegeden vendégül láttak még két nagysikerű produkciót: a Zűrzavaros éjszakát és Az egérfogót.

Ugyan csak másfél napja ért véget az idei évad, a menedzsment már, a szezon értékelése után bejelentette a 2017-es évad programját. Jövő nyáron is jelentős szerzők művei láthatók majd a Dóm téri színpadon, lesznek nagy visszatérők az idei évadról és szintén elmondható, hogy minden műfaj képviselteti majd magát.

Giacomo Puccini Tosca c. operájával indul az évad június 30-án. A népszerű darabot július 1-jén is láthatják a nézők. Kivételes dolog a Szabadtéri életében, hogy egy produkció három egymást követő évben is visszatér a Dóm térre: a Mamma Mia!-t viszont tényleg levehetetlen a műsorról. 2014., 2015. és 2016. után 2017-ben is bekerült a programba az ABBA-musical. Július 7-én és 8-án láthatjuk. Szintén visszatérő előadás az Ének az esőben - nem túl nagy meglepetésre, hiszen nagyon szerették a nézők. Három előadásban hozzák vissza, július 14-én, 15-én és 16-án.

A Tévedések vígjátéka bebizonyította, hogy érdemes prózát játszani a Dóm téren, így ezt a ziccert nem hagyják ki jövőre sem. Újabb népszerű Shakespeare-mű születik meg július 28-án: a Vízkereszt vagy amit akartok. Utána még két estén láthatják a nézők (július 29., 30.).

Victor Hugo most már szintén egymás után a harmadik évben képviselteti magát egy-egy nagyregényével a programban. A nyomorultak után most A párizsi Notre Dame c. regényéből készült musical-változatot láthatják hazai ősbemutatóként a nézők, A Notre Dame-i toronyőr címmel. A musical Disney-verziója kerül majd színre augusztus 11-én, 12-én, 13-án, 18-án, 19-én és 20-án, a Budapesti Operettszínházzal együttműködésben.

A jövő évad műsorára a jegyértékesítés szeptember 15-én indul.

Megosztom

2016. augusztus 29.


Mesebeli utazás a tánc szárnyán – interjú a Tiszavirág Néptáncegyesület elnökével, Tóth Gáborral

A Tiszavirág Néptáncegyesület 2016 óta szerves, mondhatni megkerülhetetlen része a szegedi és Szeged környéki hagyományőrző életnek. Ezúttal nem kisebb fába vágták a fejszéjüket, mint hogy nagyszabású gálaestjükkel megnyissák az Újszegedi Szabadtéri Színpad idei műsorfolyamát. Az előadás kapcsán az egyesület elnökével, Tóth Gáborral beszélgettünk.

2024. április 18.

Részletek

Önkéntes fesztiválkoordinátorokat keres a Szegedi Szabadtéri Játékok

A Szegedi Szabadtéri Játékok idén is várja leendő fesztiválkoordinátorainak jelentkezését. Olyan, 18. életévüket betöltött önkénteseket keresnek, akiknek mindene a kultúra, és szívesen kivennék részüket a Fesztivál 2024-as évadának lebonyolításából, a Dóm téri és Újszegedi Szabadtéri Színpad munkájából.

2024. április 16.

Részletek

Nyerj francia álomutazást a Szegedi Szabadtéri Játékokkal!

A Szabadtéri nemcsak a nyarat teszi feledhetetlenné - játssz velünk, és nyerj partnereddel őszi kiruccanást a szerelem, a művészet és a bohém Nouvelle Vague-életérzés szülőföldjére!

2024. április 15.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás